Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Adm. Financiële Advisering Kafa

Afscheid van kerkgebouw in speciale kerkdienst

Vrijdag 8 mei 2020
Afscheid van kerkgebouw in speciale kerkdienst
Foto: Protestantse gemeente Biddinghuizen - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Zondag 17 mei is een markeringsmoment in de geschiedenis van de Protestantse Gemeente Biddinghuizen en van kerkcentrum De Voorhof. Na een intensief, jarenlang traject wordt half mei de nieuwe kerkzaal opgeleverd. In een speciale online kerkdienst wordt hierbij stilgestaan. Persoonlijk afscheid kan ook. Op afspraak kan zo voor het laatst een blik worden geworpen op de zaal.

"We nemen afscheid van het vertrouwde en kijken tegelijkertijd vooruit naar wat komt," vertelt kerkenraadsvoorzitter Jan Klopman. Van vertrouwd naar nieuw is het centrale thema in de speciale kerkdienst die op 17 mei om 9.30 uur begint. In deze dienst, waaraan verschillende gemeenteleden zullen meewerken, wordt afscheid genomen van wat vertrouwd is: de kerkzaal waar de gemeente ruim vijftig jaar in mocht samenkomen. "Tegelijkertijd is het een dienst die de overgang naar onze nieuwe kerkzaal symboliseert," vertelt dominee Margriet van de Bunt, die de dienst zal leiden. De dienst wordt live uitgezonden via deze link op kerkdienstgemist.nl.

Persoonlijk afscheid nemen van Het Schip
"Graag willen we iedereen de gelegenheid geven om ook persoonlijk afscheid te kunnen nemen van Het Schip. Vanwege de corona-maatregelen is er naar een manier gezocht waarop iedereen die dat wil nog één keer in Het Schip kan komen kijken," legt scriba Coby de Boer uit. Dit kan in de periode van 12 – 16 mei op vooraf vastgestelde tijden. Registreren is verplicht, er kunnen maximaal tien personen komen per tijdsblok. Aanmelden via https://tinyurl.com/afscheidHetSchip.


"Deel uw herinneringen op een A4"
"Bij het vijftigjarig bestaan van onze gemeente is er een jubileumboek gemaakt", vertelt Coby enthousiast. "Graag zouden we ook uw persoonlijke herinneringen aan Het Schip, aan De Voorhof, ontvangen. En daarom vragen we u deze op te schrijven, te tekenen, te fotograferen en mee te nemen of op te sturen (grootte: maximaal één A4)". Deze herinneringen zullen gebundeld worden en daarnaast kunnen ze input vormen voor een herinneringskunstwerk.

Deze A4 kan meegenomen worden naar De Voorhof of opgestuurd worden naar Tineke Stuifzand, zij coördineert het afscheid.


Stroomversnelling
"We realiseren ons dat alles nu ineens in een stroomversnelling komt," vult voorzitter Klopman aan. "We hopen dat we op deze manier zoveel mogelijk mensen de gelegenheid geven de overgang van vertrouwd naar nieuw mee te vieren en afscheid te komen nemen van Het Schip."

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Kerk
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
Adverteerder in de rubriek Voorhof
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top