Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Jaarverslag 2019 Oost Flevoland Woondiensten

Dinsdag 12 mei 2020
Jaarverslag 2019 Oost Flevoland Woondiensten
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Vandaag publiceert Oost Flevoland Woondiensten (OFW) haar jaarverslag over 2019. Uit de cijfers blijkt dat het aantal ingeschreven woningzoekenden opnieuw stijgt, doordat meer mensen zich inschrijven voor een woning en doordat het aantal huuropzeggingen daalt.

Toevoegen van nieuw woningaanbod is noodzakelijk. Het is de ambitie van OFW om voldoende betaalbare woningen in de gemeente Dronten te hebben. Door het dalende aantal huuropzeggingen, is er minder aanbod voor woningzoekenden. Daarbij ziet OFW dat meer mensen zich inschrijven voor een woning, ook preventief (om wachttijd op te bouwen).

Veel ingeschreven woningzoekenden zijn starters en gaan voor het eerst van OFW huren. Daarnaast reageren er mensen met een kwalitatieve vraag. Zij huren al van OFW, maar stromen graag door naar een beter passende woning, bijvoorbeeld omdat er behoefte is aan een slaapkamer op de begane grond of aan meer voorzieningen in de buurt.

OFW wil haar bijdrage leveren aan de bouw van nieuwe betaalbare woningen in de gemeente Dronten. Vanuit de grote en groeiende behoefte moeten er keuzes worden gemaakt. "We moeten goed kijken wat en voor wie we bouwen. OFW gaat hierover de komende tijd graag in gesprek met de gemeente Dronten en andere partners. Duurzaamheid blijft daarbij voor OFW een belangrijk uitgangspunt."

Het jaarverslag is te lezen op de website van OFW.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 27.5 °C
  • 0.0 mm
  • 25.6 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2020
BHZNet Tourmanager 2020 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top