Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Flevolamb Flevolamb
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Nog één rondje door de kerk voordat 'ie echt dichtgaat

Donderdag 14 mei 2020
Nog één rondje door de kerk voordat 'ie echt dichtgaat
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Biddinghuizenaren kunnen deze week voor het laatst door de oude kerkzaal van De Voorhof lopen. Zondag is de laatste dienst vanuit de zaal aan het Akkerhof. Daarna gaat het pand definitief dicht, en op den duur tegen de vlakte.

De protestantse kerk heeft een terugloop in het aantal leden, daardoor was blijven in de huidige kerk niet meer mogelijk. De gemeente verhuist daarom naar een andere plek. Dat zorgt voor een dubbel gevoel bij veel gemeenteleden en het kerkbestuur. Ze zijn verdrietig dat er van het huidige gebouw afscheid genomen moet worden, maar kijken vol vertrouwen uit naar de toekomst op de nieuwe locatie.

Alles komt samen
Een van de gezinnen die nog voor de laatste keer een kijkje komt nemen, is de familie Commandeur. Dochter Melanie heeft veel meegemaakt in de kerk. "Ik ben hier gedoopt en heb hier veel vrienden gemaakt." Tineke Stuifzand van de kerkraad voegt daaraan toe dat alles samen is gekomen in de kerk. "Doop, geboorte, sterfte, dat zorgt voor heel veel herinneringen."

Coronacrisis
Wat het nog extra wrang maakt, is dat door de coronacrisis er geen groot afscheid gegeven kan worden. Wie nog een keer de kerk in wil, moet online een plekje reserveren. Dominee Margriet van de Bunt: "Er kunnen komende zondag bij de laatste dienst maar een paar mensen aanwezig zijn. Dat maakt het natuurlijk heel dubbel voor deze plek met herinneringen". Er zal zondag ook uitgebreid stil worden gestaan bij wat de kerkleden allemaal hebben meegemaakt binnen de kerkmuren.

Kerk gaat verhuizen
De Voorhof gaat verhuizen naar een ander gedeelte van het centrum. Daar gaat ook de katholieke kerk hun vieringen houden. Zodra de verhuizing rond is, wordt De Voorhof afgebroken en begint de bouw van een multifunctioneel gebouw op die plek. Dat moet in het najaar van 2021 staan.

Eerder was Omroep Flevoland te gast bij een dienst in de kerk.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek H. Norbertusparochie
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
Adverteerder in de rubriek Kerk
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
Adverteerder in de rubriek Voorhof
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top