Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

OFW: Sociaal incassobeleid van belang, juist nu

Donderdag 14 mei 2020
OFW: Sociaal incassobeleid van belang, juist nu
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Oost Flevoland Woondiensten (OFW) heeft de afgelopen jaren flinke stappen gezet naar een sociaal incassobeleid. Dat dit effect heeft, blijkt juist nu, in deze Coronatijd. Door vroeg contact te zoeken met huurders en zo nodig met de huurder naar een oplossing te zoeken, is de huurachterstand onder controle.

OFW heeft eind vorig jaar haar werkwijze aangepast. Zodra er een achterstand ontstaat in de huurbetaling, neemt OFW contact op met de huurder. Er worden afspraken gemaakt om verdere achterstand te voorkomen en indien nodig wordt doorverwezen naar Maatschappelijk Dienstverlening Flevoland (MDF).

"We zitten er veel korter op dan vroeger en dat kan streng overkomen, maar net als OFW heeft ook de huurder er geen belang bij dat de huurachterstand oploopt en schulden ontstaan.", aldus Noek Pouw, directeur bestuurder van OFW. Tijdens deze Coronacrisis houdt OFW een extra 'oogje in het zeil'. Er worden eerder afspraken gemaakt met huurders bij betalingsachterstanden.

En met resultaat. OFW is blij dat de huurachterstand niet is opgelopen. "De aandacht laten verslappen, is geen optie, ook omdat we niet weten hoelang de Corona bij ons blijft. Wij blijven de achterstanden goed monitoren en werken aan het verder verbeteren van ons incassobeleid, door middel van vroegsignalering. Wij kunnen dit echter niet alleen." Vaak spelen er bij schulden meerdere problemen en andere schulden. Een goede samenwerking met de ketenpartners is heel belangrijk. OFW is blij dat dit bij de gemeente op de agenda staat.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.9 °C
  • 0.0 mm
  • 18.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top