Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Compensatie voor leden FlevoMeer Bibliotheek

Vrijdag 15 mei 2020
Compensatie voor leden FlevoMeer Bibliotheek
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Na bijna 2 maanden dicht te zijn geweest, gaat de FlevoMeer Bibliotheek met vestigingen in Lelystad, Noordoostpolder, Dronten, Zeewolde en Urk maandag weer open. Leden konden wel digitaal boeken lenen en ook was er een verrassingstas vol boeken af te halen, maar even struinen kon niet. En daarom biedt de bibliotheek een compensatie aan voor deze periode.

Volgens directeur Jan Gommer kreeg de bibliotheek van een paar leden hier vragen over omdat zij geen gebruik maakten van de e-books of luisterboeken die de bieb aanbiedt tijdens de coronacrisis. "We willen graag transparant zijn." Betalende leden kunnen een formulier invullen op de website. Het restitutiebedrag is afhankelijk van het soort abonnement, bijvoorbeeld bij een basis volwassenenabonnement kan je 8,25 euro terugvragen.

Alleen indien nodig
Toch vraagt FlevoMeer Bibliotheek leden om alleen gebruik te maken van deze maatregel als hun financiële situatie hierom vraagt, want de bibliotheek kan de steun van haar leden ook goed gebruiken want de kosten liepen de afgelopen weken gewoon door en er waren geen inkomsten. "Met deze steun is het mogelijk om een plek te blijven voor iedereen, voor ontmoeting en toegang tot kennis, informatie en cultuur. Voor de bibliotheek gaan alle kosten voor huisvesting, personeel, collectie en automatisering immers gewoon door," vertelt Gommer.
"Door geen gebruik te maken van de compensatie wordt dit bedrag omgezet in een vrijwillige donatie voor de bibliotheek. Dankzij die vrijwillige donatie kan de bibliotheek haar dienstverlening door laten gaan zoals leden en bezoekers dat gewend zijn."

Maandag open
Maandag 18 mei gaan de bibliotheken dus weer open voor een kort bezoek. Wel is er een aantal restricties. Zo is er een maximum aantal bezoekers, zijn er plastic schermen geplaatst bij uitleenstations, is er een looproute en zijn alle werkplekken en leestafels met rood lint afgesloten.

Gommers vindt het wel spannend om weer open te gaan omdat hij niet weet hoe het publiek om gaat met de maatregelen. Tegelijkertijd denkt hij dat de meeste bezoekers wel gewend zijn aan de anderhalvemetersamenleving.

Bron: Omroep Flevoland


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bibliotheek
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 16.9 °C
  • 0.0 mm
  • 20.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top