Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

UWV: schade coronacrisis op arbeidsmarkt groot

Donderdag 4 juni 2020
UWV: schade coronacrisis op arbeidsmarkt groot
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Uitkeringsinstantie UWV verwacht dat de Flevolandse werkgelegenheid het in 2020 zwaar te verduren krijgt. Er wordt zeer grote krimp verwacht in de zakelijke dienstverlening zoals uitzendbureaus en in de luchtvaart, horeca, cultuur en detailhandel.

In Almere, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Urk werkt ongeveer een derde van alle werkende inwoners in sectoren waar grote krimp wordt verwacht. In Zeewolde gaat het om 29 tot 31 procent van de inwoners.

Uit de laatste werkloosheidscijfers van het UWV van april blijkt al dat de coronacrisis de Flevolandse arbeidsmarkt hard raakt. Het aantal WW-uitkeringen nam met 20 procent toe. Landelijk lag dat percentage met zo'n 17 procent iets lager. Concreet betekent dat Flevoland er 1388 werklozen bij kreeg.

Het waren vooral uitzendkrachten die hun baan verloren. In die branche steeg de werkloosheid met ruim 80 procent. Maar ook werknemers in de horeca (49%) en detailhandel 19%) verloren veelal hun baan door de coronacrisis.

Er waren ook branches waarin juist meer vraag was naar personeel door de coronacrisis. De werkloosheid daalde in de sectoren overheid, landbouw, visserij en groenvoorziening.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Werk
Flevolamb
Flevolamb
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top