Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Biddinghuizenaar in Nepal: "Ik zit vast in de jungle"

Woensdag 17 juni 2020
Biddinghuizenaar in Nepal:
Foto: Eigen foto

BIDDINGHUIZEN - "Ik wilde de jungle bezoeken, maar kwam vast te zitten." Dat zegt Niels van de Linde uit Biddinghuizen, vanuit Nepal. Hij is al liftend vanuit zijn woonplaats vertrokken, met als doel de andere kant van de wereld te bereiken.

Van de Linde zit nu in de buurt van Bardiya National Park in Nepal, in een vakantiepark voor mensen die de jungle willen bezoeken. Door de coronamaatregelen kan hij niet verder trekken.

Van de Linde: "Ik was in India bij de Taj Mahal, toen ik hoorde dat Nepal de grenzen zou sluiten vanwege corona. Toen ben ik heel snel vertrokken en uiteindelijk was ik twee uurtjes voordat de grenzen sloten in Nepal."

Bergen
Van de Linde hoopte in Nepal de bergen in te kunnen. Wellicht dat dat in het najaar nog gaat gebeuren. Over ongeveer twee weken begint het regenseizoen, dus voorlopig kan het in ieder geval niet. Gelukkig is er meer te zien. "Mijn perceptie van Nepal was veel bergen en grote hoogtes, maar het blijkt ook een grote open vlakte te hebben, dat heet Terai", vertelt Van de Linde.

Last van de lockdown
Het officiële dodental door het coronavirus staat in Nepal op 19. Het aantal besmettingen op 5.760, volgens de WHO. "Mensen hebben hier aardig last van de lockdown, ook doordat ze spullen tekort komen", meldt Van de Linde. "Mensen dragen mondkapjes en houden afstand, maar verder merk je er weinig van."

Volgend doel
"Mijn doel is nu om naar Nieuw-Zeeland te liften, maar ik heb geen kijk op wanneer ik weer verder kan. Om daar te komen, moet ik door India, maar dat zie ik voorlopig niet gebeuren."

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bewoners
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.2 °C
  • 0.0 mm
  • 15.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top