Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Adm. Financiële Advisering Kafa
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Van Werven zit met enorme voorraad gerecycled plastic

Zaterdag 20 juni 2020
Van Werven zit met enorme voorraad gerecycled plastic
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het recyclingbedrijf Van Werven in Biddinghuizen is gestopt met het verwerken van plastic uit het buitenland, omdat de voorraden te groot worden. Na de lockdown steeg het aanbod van plastic enorm omdat veel Nederlanders gingen opruimen.

Ook daalde de olieprijs waardoor nieuw plastic – dat gemaakt wordt van aardolie - goedkoper werd dan gerecycled plastic. En dus bleef het bedrijf zitten met een enorme voorraad aan korrels waarmee het secundaire plastic wordt gemaakt.

"Veel bedrijven roepen wel dat ze duurzaam en circulair zijn. Maar op dit moment wordt slechts 6 procent gerecycled plastic gebruikt", aldus Ton van der Giessen van Van Werven. Toch verwacht hij dat de verkoop weer zal aantrekken: "In Europa zie je dat er regelgeving komt die het secundaire plastic aantrekkelijker gaat maken. Er wordt ingezet op meer circulair denken. Natuurlijk heeft de crisis nu impact op ons bedrijf, maar omdat we veel andere activiteiten hebben kunnen we het hoofd boven water houden en zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet."

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top