Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

MS collecteweek, collectanten gezocht in Biddinghuizen

Vrijdag 3 juli 2020
MS collecteweek, collectanten gezocht in Biddinghuizen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Van 16 t/m 21 november 2020 vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds plaats. De organisatie is hard op zoek naar collectanten in Biddinghuizen.

MS is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Het is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 17.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo'n 1.000 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar.

Onderzoek hard nodig
Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Onderzoek is daarom hard nodig. Nationaal MS Fonds investeert de opbrengst uit de MS collecte in innovatieve onderzoeken naar MS.

Word collectant
Het coronavirus heeft grote impact, ook op het Nationaal MS Fonds. Door de maatregelen heeft het MS fonds haar fondsenwervende evenementen moeten uitstellen of aflassen. Hierdoor loopt het fonds inkomsten mis. MS staat niet stil. Onderzoek naar MS en de strijd tegen MS moet doorgaan.

"Word collectant en haal geld op voor onderzoek naar MS. Collecteren is niet moeilijk en kost maar twee uur van je tijd. En het is nog leuk ook." aldus het MS Fonds.

Meer informatie of aanmelden: https://www.nationaalmsfonds.nl/collecteren

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Collectes
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top