Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Kostersechtpaar neemt afscheid

Maandag 6 juli 2020
Kostersechtpaar neemt afscheid
Foto: Klaas Spoelstra - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - De Voorhof neemt na 34 jaar afscheid van kostersechtpaar Henk en Ria Potgieter. De Protestantse Gemeente verhuist deze zomer naar een kleiner gebouw en daar is voor het echtpaar geen werk meer. De sloop van het huidige kerkcentrum begint komende week.

Voor de kerk geen makkelijk besluit, vertelt vice-voorzitter Claudia Boelens. "We hadden graag gezien dat Henk en Ria in het nieuwe gebouw aan de slag konden gaan." Daarom heeft de kerk alle opties en alternatieven bekeken, maar het nieuwe kleinere gebouw biedt veel minder mogelijkheden. "Het bleek voor ons niet haalbaar."

Henk en Ria Potgieter zetten zich jaren in als beheerder van de kerk en daarmee maakten zij veel van de gelovige gemeenschap mee. Een lange rij mensen nam zaterdag in een "doorlopende receptie" afscheid van het stel. "Het zijn de herinneringen van de mensen die ons hier bedanken, dat doet ons wel wat", vertelt Ria. "Uitvaarten, evenementen, huwelijken, we hebben hier zoveel met de mensen meegemaakt", vult Henk aan.

De Protestantse Gemeente Biddinghuizen bedankte het echtpaar met een originele bank uit de kerk. Onverwachts ontlokte daarop een verzoek van de Potgieters ook een primeur. De naam 'De Voorhof' blijft behouden en zal ook na de werkzaamheden weer op de gevel prijken. Tijdens die sloopwerkzaamheden zullen de Potgieters zelf een weekje op vakantie gaan: "Daar zijn we toch liever niet bij. Dus gaan we lekker naar het strand".

Bron: Omroep Flevoland


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Kerk
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adverteerder in de rubriek Voorhof
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.2 °C
  • 1.2 mm
  • 10.1 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top