Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Flevolamb Flevolamb
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Winkelcentra in de gemeente Dronten scoren goed

Donderdag 9 juli 2020
Winkelcentra in de gemeente Dronten scoren goed
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Consumenten beoordelen de winkelcentra in de gemeente Dronten goed. Dat blijkt uit het koopstromenonderzoek van I&O research waarbij respondenten in en rond de gemeente hun oordeel gaven over de winkelcentra in Biddinghuizen (rapportcijfer 7,6), Swifterbant (rapportcijfer 7,4) en Dronten (rapportcijfer 7,7). De uitkomsten van het onderzoek bieden de basis voor de actieplannen van de winkelcentra.

Wethouder Korting van Economische Zaken is blij met deze mooie resultaten. 'Onze centra doen het heel goeden tegelijkertijd leveren deze uitkomsten concrete acties op die een plek hebben gekregen in de actieplannen vitale centra. Ook sluiten deze resultaten aan bij de wensen en ideeën die zijn opgehaald tijdens het uitgebreide participatieproces voor de actieplannen.' Bij dit proces zijn inwoners, ondernemers, consumenten, brancheorganisaties als IN retail, vastgoedeigenaren, de verenigingen van Dorpsbelangen, de OVDD, De Meerpaal, Stichting Onder Dak en belangen- en adviesgroepen actief betrokken geweest.

Consument waardeert winkelcentra
In het koopstromenonderzoek wordt bij alle kernen in de gemeente Dronten het functionele karakter van de winkelcentra gewaardeerd. Dit komt tot uiting in de rapportcijfers voor schoon, heel en veilig, onderhoud, bereikbaarheid en parkeren. Aandachtspunten richten zich in het consumentenoordeel vooral op de openbare ruimte, groen, verkeerssituaties en faciliteiten zoals bankjes.

Wensen en ideeën
De wensen en ideeën die zijn opgehaald richten zich voor Swifterbant onder andere op meer openbare verlichting in het winkelcentrum, het centrum verbinden met het park De Greente door vergroening en het aanpakken van parkeervakken.

Voor Biddinghuizen is onder andere verbinding tussen de verschillende pleinen door vergroening en looproutes en de entree van het winkelcentrum belangrijk.

In Dronten gaat de focus naar het verfraaien van de openbare ruimte in het oudere deel van het centrum. Dit gebied is voor (startende)ondernemers en nieuwe concepten kansrijk. Ook is om aandacht gevraagd voor het opknappen van de parkeergarage.

De gemeente neemt het voortouw
De gemeente neemt in de actieplannen het voortouw bij de versterking van de winkelcentra gericht op haar gemeentelijke taak in de openbare ruimte. Het participatieproces en de uitkomsten van het koopstromenonderzoek hebben daarvoor verschillende praktische en toepasbare ideeën opgeleverd. Daarnaast kwamen ook acties in beeld die zijn gericht op het terugdringen van de leegstand. Daar spelen onderhandelingen en tal van afhankelijkheden een rol. Zo zijn vastgoedeigenaren en ondernemers primair verantwoordelijk voor (de leegstand van) hun panden.

Eén van de acties is om samen met ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente de mogelijkheden voor een gezamenlijke coördinatie gericht op het terugdringen van de leegstand te verkennen. Ook de flexibilisering van bestemmingen door de gemeente krijgt in de actieplannen aandacht.

De centrumactieplannen zijn door het college ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad. Naar verwachting worden de actieplannen in het najaar door de raad behandeld. In de planning is opgenomen dat met de uitvoering gestart wordt in Biddinghuizen en Swifterbant, omdat aan deze winkelcentra prioriteit is gegeven door de gemeenteraad.

Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Winkelcentrum
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 4.8 °C
  • 4.8 mm
  • 5.7 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Collecte 1-6 februari Collecte 1-6 februari Doneer via bovenstaande link
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top