Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Flevolamb Flevolamb
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Gemeente investeert in stranden

Woensdag 22 juli 2020
Gemeente investeert in stranden
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het college van B. en W. heeft de beleidsvisie Stranden vastgesteld. De belangrijkste punten die uit het participatietraject voor het nieuwe strandenbeleid naar voren kwamen, zijn: kwaliteit, behoud en openbaarheid van de stranden en meer ruimte om te ondernemen.

Wethouder Irene Korting zag het afgelopen driekwart jaar grote betrokkenheid bij de stranden. "De beleidsvisie Stranden is tot stand gekomen na een uitgebreid participatieproces waarbij zowel ondernemers, strandbezoekers, inwoners, omwonenden en belanghebbende organisaties op diverse momenten en manieren hebben meegedacht", zo staat in de visie. "Dronten geeft je de ruimte. En als dat ergens zichtbaar is, dan is het wel aan de oostkust van onze gemeente".

Behouden
Gemeente Dronten wil de oostkust nog meer als toeristische regio op de kaart zetten. De gemeente Dronten heeft een kustlijn van zestig kilometer lang waaraan acht recreatieve stranden liggen. Uit het participatieproces blijkt dat behoud van deze acht stranden belangrijk is.

Gezamenlijk belang
Zowel ondernemers als Gemeente hebben belang bij kwalitatief goede stranden. Voor de ondernemers betekenen meer bezoekers op de stranden bijvoorbeeld meer inkomsten. Voor de Gemeente zijn de stranden belangrijk voor het versterken van de vrijetijdseconomie. De Gemeente voelt zich verantwoordelijk voor goede randvoorwaarden die uitnodigen tot ondernemen. Beide belangen maken dat er een gedeelde verantwoordelijkheid bestaat voor het op orde brengen en houden van de stranden.

Kwaliteitsimpuls
De visie stelt voor dat de Gemeente eenmalig investeert in een kwaliteitsimpuls van de stranden. Gericht op faciliteiten in de openbare ruimte zoals toiletvoorzieningen, afvalbakken en groenvoorzieningen. De ondernemers blijven verantwoordelijk voor het dagelijks beheer. Zoals het schoon houden van strand, afvalbakken, toiletvoorzieningen en groenvoorzieningen. Per strand worden daarover in de beheersovereenkomsten afspraken gemaakt tussen ondernemers en de Gemeente op basis van de beleidsvisie stranden. De beleidsvisie stranden wordt naar verwachting in het najaar in de gemeenteraad behandeld.

Redactie BHZNet.nl / bron: Dronten.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Recreatie
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
Adverteerder in de rubriek Veluwemeer
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top