Adm. Financiële Advisering Kafa
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Flevolamb Flevolamb
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

GGD: Mogelijk extra coronateststraat om capaciteit uit te breiden

Dinsdag 28 juli 2020
GGD: Mogelijk extra coronateststraat om capaciteit uit te breiden
Foto: Pexels.com / rechtenvrije afbeelding

BIDDINGHUIZEN - De GGD bekijkt of er in Flevoland een extra locatie moet bijkomen waar mensen getest kunnen op het coronavirus. Ook ruimere openingstijden van de drie bestaande teststraten behoort tot de mogelijkheden. Afgelopen dagen (vrijdag t/m zondag) zijn er per dag gemiddeld 350 tests uitgevoerd. "Dit was ook de maximale capaciteit op die dagen", zo laat de GGD weten.

Ook in de rest van Nederland is het druk bij de GGD-teststraten. In verschillende regio's is de wachttijd voor het verkrijgen van een test opgelopen tot meer dan 24 uur. Inmiddels wordt bij de teststraat in Almere strakker gepland waardoor de capaciteit omhoog is gegaan.

Als een test eenmaal is afgenomen is de inzet dat mensen binnen 48 uur de uitslag te horen krijgen. "We weten dat het grootste deel binnen deze tijd lukt", zegt de GGD. "Echter door problemen met software en capaciteit op landelijk niveau heeft dit de afgelopen week langer geduurd dan gewenst."

Daarnaast komt het regelmatig voor dat mensen niet bereikbaar zijn wanneer het landelijk callcenter belt over de uitslag. Met als gevolg dat er meerdere pogingen nodig zijn om mensen te bereiken.

In onze provincie zijn er teststraten in Almere, Lelystad en Emmeloord.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top