Adm. Financiële Advisering Kafa
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

CDA: handelwijze Berghorst 'uitermate spijtig en niet slim'

Vrijdag 31 juli 2020
CDA: handelwijze Berghorst 'uitermate spijtig en niet slim'
Foto: CDA

BIDDINGHUIZEN - "Het is uitermate spijtig, niet goed en niet slim." Dat zegt fractievoorzitter Siert Jan Lap van het CDA in Dronten over de handelwijze van fractiegenoot Brenda Berghorst. Lap reageert daarmee op de berichtgeving van Omroep Flevoland over de politica, die illegaal onderdak biedt aan buitenlandse arbeidsmigranten.

Al zo'n twee maanden lang wonen 6 tot 10 werknemers in caravans die gestald staan in een schuur aan de Olsterweg bij Biddinghuizen. Hiervoor heeft Berghorst, die ook eigenaar is van een uitzendbureau voor arbeiders uit het buitenland, geen vergunning.

Fractievoorzitter Siert Jan Lap heeft al contact gehad met Berghorst, maar hij wil nog uitgebreider met haar praten over de illegale huisvesting. Lap zegt dat hij Berghorst heeft geadviseerd de burgemeester op de hoogte te houden van de situatie, omdat die 'hoeder van integriteit' is.

'Raadslid in spagaat'
Berghorst weet dat de situatie illegaal is, maar zegt te handelen uit overmacht. Door de coronaregels en verplichte afstanden is er onvoldoende ruimte in de reguliere huisvesting voor arbeidsmigranten, zegt het CDA-raadslid. Daarom is ze uitgeweken naar de caravans in de schuur. De gemeente heeft Berghorst nu opgedragen een einde aan deze situatie te maken. De caravans zijn volgens de man van Berghorst meteen uit de schuur gehaald.

Lap zegt dat hij wel begrijpt dat het CDA-raadslid in een spagaat zit, maar dat de oplossing waarvoor zij heeft gekozen niet goed is. Toch staat het raadslidmaatschap van Berghorst volgens hem niet ter discussie.

CDA pleit voor goede huisvesting
De kwestie ligt ook politiek gevoelig. De partij van Berghorst, het CDA, maakt zich al langere tijd hard voor betere leefomstandigheden voor arbeidsmigranten. Vorige maand werd daar nog een motie over ingediend, waarin werd benadrukt dat goede huisvesting van belang is met het oog op gezondheid en veiligheid. Ook werd, met instemming van het CDA, een reeks van regels opgesteld voor de onderkomens van werknemers. Zelf hield het raadslid zich dus niet aan die regels.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politiek
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Werk
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top