Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Flevolamb Flevolamb
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Adm. Financiële Advisering Kafa

Geen illegale situatie arbeidsmigranten meer bij CDA-raadslid Berghorst

Donderdag 13 augustus 2020
Geen illegale situatie arbeidsmigranten meer bij CDA-raadslid Berghorst
Foto: CDA

BIDDINGHUIZEN - Er bevinden zich geen arbeidsmigranten meer op het terrein van CDA-raadslid Brenda Berghorst uit Dronten. Daarmee is er een einde gekomen aan de illegale situatie aan de Olsterweg (Biddinghuizen). Dat bevestigt de gemeente Dronten.

Ook de man van Brenda Berghorst laat weten dat de arbeidsmigranten vertrokken zijn. Waar de buitenlandse werknemers naartoe vertrokken zijn, kon hij niet zeggen.

Opspraak
Berghorst kwam twee weken geleden in opspraak omdat zij illegaal onderdak bood aan arbeidsmigranten, zo bleek uit onderzoek van Omroep Flevoland. Vanuit de gemeenteraad had zij pas regels vastgesteld voor arbeidsmigranten. Bij het vaststellen daarvan riep het CDA het college van B en W op om de leefomstandigheden van arbeidsmigranten in Dronten snel te verbeteren. Maar zelf had Berghorst zeker zes van haar werknemers ondergebracht in gestalde caravans in een schuur.

De werknemers zouden eerst tot half september blijven. Twee weken geleden maakte de man van Berghorst bekend dat de arbeidsmigranten eerder zouden vertrekken. De bedoeling was dat zij bijvoorbeeld terug naar huis zouden gaan of naar andere werkgevers in Nederland of het buitenland.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politiek
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
Adverteerder in de rubriek Werk
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top