Adm. Financiële Advisering Kafa
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Aantal WW-uitkeringen in provincie daalt, landelijk minimale stijging

Donderdag 20 augustus 2020
Aantal WW-uitkeringen in provincie daalt, landelijk minimale stijging
Foto: rawpixel.com / pexels.com - rechtenvrije afbeelding

BIDDINGHUIZEN - Het aantal Flevolanders met een WW-uitkering is de afgelopen maand iets gedaald in vergelijking met de maand ervoor. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het UWV. In juli daalde het aantal werkeloosheidsuitkeringen met 1,3% ten opzichte van juni. Landelijk gezien steeg het aantal uitkeringen juist, alhoewel minimaal: met 0,1%.

Vooral in de sector uitzendbedrijven was in Flevoland een flinke daling te zien in het aantal uitkeringen. Dat nam met 8,5% af. Binnen de regio nam de hoeveelheid uitkeringen alleen in Dronten en Urk toe. De grootste daling was in Noordoostpolder, met 3,3%.

Extra vraag
Het UWV verwacht nog wel dat de werkeloosheid in Nederland op zal lopen, tot 7% volgend jaar. Sectoren die daarentegen nog steeds goede kansen bieden voor werkzoekenden zijn bijvoorbeeld zorg, onderwijs en de bouw. Maarten Leliefeld, Manager Werkgeversdienstverlening, geeft aan dat er in Flevoland vooral werk is in de logistiek: "Denk bijvoorbeeld aan de boodschappenbezorgers voor de supermarktketen Albert Heijn. Hier is momenteel wekelijks extra vraag naar."

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Werk
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top