Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Flevolamb Flevolamb
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

14 september tot en met 2 oktober Werkzaamheden N306 Harderdijk

Vrijdag 28 augustus 2020
14 september tot en met 2 oktober Werkzaamheden N306 Harderdijk
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Van 14 september tot en met 2 oktober start de Provincie Flevoland met fase 2 groot onderhoud aan de N306 Harderdijk. Het asfalt wordt vervangen en er worden veiligheidsvoorzieningen aangebracht.

Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten voor alle verkeer en gelden er omleidingsroutes, ook voor het openbaar vervoer. Het fietspad blijft open.

Traject
Het traject waar gewerkt wordt, ligt tussen de rotonde met de Bremerbergweg en de Strandgaperweg. Zowel de rotonde met de Bremerbergweg als de kruising met de Strandgaperweg zijn open voor verkeer.

Planning
De werkzaamheden worden uitgevoerd van maandag 14 september 9.00 uur tot en met vrijdag 2 oktober 18.00 uur. De weg is gesloten voor alle wegverkeer, fietsers hebben vrije doorgang. Op 26 en 27 september wordt de Harderdijk (tijdelijk) opengesteld vanwege het evenement Mudmasters.

Werkzaamheden
De N306 Harderdijk is toe aan groot onderhoud. Dit voorjaar zijn de werkzaamheden uitgevoerd van de Strandgaperweg tot aan de Harderbosweg. Vanwege broedende zeearenden zijn de werkzaamheden aan het huidige traject uitgesteld.

De weg wordt voorzien van nieuw asfalt. Ook wordt de rijbaan voorzien van ribbelstroken en reflecterende glasbollen voor extra veiligheid. Met deze werkzaamheden kan de weg weer 15 jaar vooruit.

Omleidingsroutes

Doorgaand verkeer Elburg - Harderwijk/Zeewolde
Verkeer vanuit de richting Elburg naar Harderwijk/Zeewolde wordt omgeleid via de N309 Elburgerweg en N305 Biddingringweg/Gooiseweg en omgekeerd.

Doorgaand verkeer Biddinghuizen – Harderwijk
Doorgaand verkeer tussen Biddinghuizen en Harderwijk kan gebruik maken van de N305 Biddingringweg/Gooiseweg. De tussenliggende (gemeentelijke) wegen zoals de Mosselweg en Kokkelweg zijn uit veiligheidsoverwegingen tijdens het werk afgesloten voor doorgaand verkeer.

Bestemmingsverkeer Dorhout Mees
Verkeer vanuit Harderwijk/Zeewolde richting Dorhout Mees wordt omgeleid via de N305 Gooiseweg/Biddingringweg, door Biddinghuizen naar de Bremerbergweg en de Strandgaperweg*.

Verkeer vanuit Elburg naar DorhoutMees kan via de N306 Spijkweg, N708 Bremerbergweg en de Strandgaperweg*.

*De Strandgaperweg is tijdens de werkzaamheden open gesteld voor verkeer in beide rijrichtingen. De huidigepasseervakken worden verbreed en er worden tijdelijk extra passeervakken aangelegd. Matig uw snelheid om tegenliggend verkeer veilig te passeren.

Verkeer naar Walibi
Walibi is vanuit de richtingen Zeewolde, Harderwijk en Lelystad bereikbaar via de N305 Gooiseweg/Biddingringweg, Elburgerweg en de Spijkweg. Vanuit de richtingen Elburg, Dronten en Biddinghuizen geldt de normale route.

Verkeer naar Waterparc Veluwemeer
Waterparc Veluwemeer blijft bereikbaar vanuit de richting Harderwijk. Vanuit de richting Elburg en Dronten is Waterparc Veluwemeer bereikbaar via de N309 Oldebroekerweg, Baan, N305 Biddingringweg/Gooiseweg, N302 Ganzenweg en de Harderbosweg.

Verkeer naar restaurant De Klink
Restaurant De Klink blijft bereikbaar via de Bremerbergweg, Spijkweg, Bijsselseweg en de Bremerbergdijk.

Busvervoer
Lijn 147 rijdt een korte omleidingsroute via de Strandgaperweg. Hierdoor vervalt de halte aan de Bremerbergweg. Er wordt een tijdelijke halte gemaakt aan de Strandgaperweg, kruising Bremerbergweg en Strandgaperweg

Lijn 247 Walibi Express rijdt eveneens een omleidingsroute via de Strandgaperweg. De bus maakt gebruik van de halte van lijn 147. De halte Bremerbergweg langs de Harderdijk komt te vervallen. Kijk voor informatie op 9292.nl.

Fietsers
Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad langs de Harderdijk.

Bestemmingsverkeer Nonnetjesweg, Mosselweg en Kokkelweg
Om sluipverkeer te voorkomen zijn tijdens het werk de Nonnetjesweg, Mosselweg en Kokkelweg alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Verkeersregelaars zien hierop toe. Bewoners ontvangen een ontheffingskaart waarmee zij (en eventuele bezoekers) toegelaten worden. Landbouwverkeer en (brom)fietsers kunnen wel gebruik blijven maken van deze wegen. Doorgaand verkeertussen Harderwijk en Biddinghuizen kan om rijden via de N305.

Extra werkzaamheden N306 Harderdijk
Ook in week 41 worden nog enkele werkzaamheden uitgevoerd aan de N306 Harderdijk, ter hoogte van de rotonde met de Ganzenweg­Knardijk. De werkzaam heden starten op maan dag 5 oktober om 6.00 uur en eindigen vrijdag 9 oktober om 17.00 uur. Meer informatie en omleidingsroutes is vanaf eind september te vinden op Flevowegen.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top