Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Lelystad wil samen met Dronten Rietweg aanpakken

Dinsdag 1 september 2020
Lelystad wil samen met Dronten Rietweg aanpakken
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Lelystad gaat contact leggen met de gemeente Dronten om te onderzoeken of ze gezamenlijk de verzakkingen op de Rietweg kunnen aanpakken. Dat laat een woordvoerder van Lelystad weten.

De gemeente Dronten heeft een onderzoek laten doen, omdat er sinds 2018 veel ernstige verzakkingen op de weg tussen Dronten en Lelystad zijn. Daaruit is gebleken dat het te maken heeft met de kleilaag onder het wegdek. Die laag is vanwege de aanhoudende warme zomers gekrompen en uitgedroogd. Als een kaartenhuis zakken daardoor alle bovenliggende lagen naar beneden, met verzakkingen als gevolg.

In Dronten wordt dit gemonitord en worden verzakkingen aangepakt. Ook zoekt de gemeente naar een structurele oplossing. Aan de Lelystadse kant van de weg zijn er nog veel beschadigingen, dat is goed te zien tussen de Harderingweg en de Larserringweg. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het in de planning stond om de weg dit jaar aan te pakken. Er wordt gekeken of dit sneller nodig is dan gepland.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top