Tel. 0321-333169 Peter Evers
Adm. Financiële Advisering Kafa
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Fit en vitaal met de Fitparken in de gemeente Dronten

Donderdag 3 september 2020
Fit en vitaal met de Fitparken in de gemeente Dronten
Foto: Sport in Dronten

BIDDINGHUIZEN - Inwoners die willen werken aan hun fitheid en vitaliteit kunnen sinds twee jaar gratis gebruikmaken van twee fitparken in de gemeente Dronten. De één heel zichtbaar op het Noaberpark in Biddinghuizen, de ander wat meer aan het oog onttrokken op het Agripark van Aeres Hogeschool in Dronten.

Het bijzondere aan de Fitparken, ook wel Calisthenicspark genoemd, is dat de oefeningen uitgevoerd worden met het eigen lichaamsgewicht. Kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit worden tegelijk getraind. De projectleiders van Meerpaal Welzijn en GGD Flevoland gingen vanuit het programma Gezonde Leefstijl Dronten op onderzoek uit en spraken met gebruikers over hun ervaringen met beide parken.

Park in Biddinghuizen
Een Fitpark in Biddinghuizen was een wens van Ronald de Goede, een van de initiatiefnemers. Hij had dit concept in het buitenland gezien en was razend enthousiast. Hij wilde dit ook realiseren in zijn eigen dorp. "Eén van de voordelen van het park is dat je er gratis gebruik van kunt maken en je flexibel bent in wanneer je traint. Het park is ruim opgezet, dus je hoeft vrijwel nooit te wachten om een oefening te doen.''

Het Fitpark bevindt zich midden in het Noaberpark. Rondom het Fitpark bevinden zich allerlei wandelroutes, zodat je naast je krachttraining ook kunt werken aan je conditie. "Op deze manier kan ik met veel van mijn groepen terecht in het park en is er voor ieder wat wils!'' aldus Natalie Sturkenboom die met haar bedrijf VitaalOveral veelal actief is op en rondom het Fitpark.

Gemeente Dronten
De gemeente Dronten stimuleert op verschillende manieren een gezond en actief leven en ziet sport en bewegen als middel om mee te kunnen doen in de samenleving. Bijvoorbeeld met het Dronter Sportakkoord, waar nu de laatste hand aan wordt gelegd met vele maatschappelijke organisaties.

De gezamenlijke ambitie is om alle inwoners, jong of oud, deel te laten nemen aan sport en bewegen op een plezierige en veilige manier. Er is nog winst te boeken, want 59,7% van de Drontenaren voldoet aan de beweegrichtlijnen ten opzichte van 63% van de Nederlanders. Daarnaast blijkt dat 46% van de inwoners wekelijks gebruik maakt van de sport- en beweegmogelijkheden in de gemeente Dronten. Dit percentage ligt een stuk lager dan het landelijk gemiddelde van 51,3%. Daarentegen zijn meer Drontenaren lid van een sportvereniging, 28% ten opzichte van 25% in Nederland.

Dit beeld wordt bevestigd door de onlangs gepubliceerde gezondheidsmonitor Jeugd 2019 van GGD Flevoland. Het dagelijks bewegen is minder en het percentage dat wekelijks bij een club, vereniging of sportschool sport is meer dan het landelijk gemiddelde. 83% van de jeugd in Dronten heeft een (zeer) goede ervaren gezondheid, dit is iets minder dan het landelijk gemiddelde van 86%.

Het Fitpark is er dus voor iedereen die wil werken aan de eigen fitheid. Op elk gewenst moment van de dag. Wil je onder deskundige begeleiding kennis maken met de mogelijkheden van het Fitpark in Dronten en/of Biddinghuizen? Kom dan naar de clinic (wordt Coronaproof gegeven).

Fitpark Biddinghuizen
Wanneer: Woensdag 23 september 2020
Hoe laat: 19.30–20.30 uur
Waar: Noaberpark Biddinghuizen
Voor wie: Geschikt voor de beginnende en matig gevorderde sporters die willen leren hoe ze zelfstandig kunnen trainen in het Fitpark
Door wie: Natalie Sturkenboom, personal trainer van VitaalOveral
Aanmelden: Aanmelden via deze link

Sport in Dronten

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top