Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Aangetaste buxus? Uw planten en takken mogen bij het GFT-afval of naar de milieustraat

Dinsdag 8 september 2020
Aangetaste buxus? Uw planten en takken mogen bij het GFT-afval of naar de milieustraat
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Er is heel wat te doen rondom de buxusmot, een klein beestje met vaak grote gevolgen voor uw buxushaag of buxusplant. Mocht u van plan zijn om de aangetaste buxushaag of -planten te verwijderen uit uw tuin dan kunt u bij een kleine hoeveelheid gebruik maken van uw GFT-minicontainer, dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving.

Er bestaat nu namelijk een composteerproces waarbij de aangetaste buxusplanten veilig kunnen worden verwerkt tot waardevolle compost, zonder het risico op verdere verspreiding van de buxusmot.

Buxusplanten of buxushagen horen niet thuis in de ondergrondse containers voor restafval.
Hieronder staan de drie verschillende opties om van uw aangetaste buxusplant of haag af te komen.

- In kleine hoeveelheden mag de buxus in uw GFT-minicontainer. Let wel op dat u de planten niet te hard aanstampt in de bak anders komen ze er misschien niet uit bij het ledigen.
- U kunt de aangetaste buxushaag of buxusplanten gratis naar de milieustraat brengen (perscontainer).
- Tevens wordt er een speciale "buxusroute" gereden om uw aangetaste buxushaag of buxusplanten gratis aan huis op te halen in de maanden september en oktober. Mocht u hiervan gebruik willen maken, maak dan een melding via www.dronten.nl of bel telefoonnummer 14 0321. Dan hoort u zo snel mogelijk op welke datum het kan worden opgehaald. U krijgt via mail een bevestiging op welke datum uw aangetaste buxus wordt opgehaald. U hoeft voor deze service dus niet thuis te blijven. U bent echter wel verantwoordelijk voor eventuele bij plaatsingen door uw buren.

De inzameling zal plaatsvinden op de volgende donderdagen: 10, 17 en 24 september 1 en 8 oktober.

De aangetaste buxushagen en buxusplanten moeten gebundeld doormiddel van een touwtje, voor 8:00 uur op de afgesproken datum, worden aangeboden (dus niet in plastic zakken verpakken) en een minimale hoeveelheid zijn van 1m3 zijn.

Kleinere hoeveelheden kunnen in uw GFT container.

Gemeente Dronten

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top