0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Workshop Lego WeDo in bibliotheek

Woensdag 9 september 2020
Workshop Lego WeDo in bibliotheek
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Hou jij van Lego en hou je van computers? Dan is de workshop Lego WeDo echt iets voor jou. Tijdens deze twee uur durende workshop gaan kinderen hun eigen robot bouwen met Lego. Begeleiders van FlevoMeer Bibliotheek helpen de kinderen stap voor stap, zodat de robot uiteindelijk via een computer te bedienen is.

Milo de Wetenschapsrover
Tijdens Lego WeDo voor beginners gaan kinderen aan de slag met het project Milo de Wetenschapsrover. Tijdens dit project leren de kinderen de basisfuncties van Lego Wedo 2.0. Ze bouwen de robot en leren deze te programmeren. Er wordt gewerkt met een app op de iPad, die leidt de kinderen langs de bouwinstructies en met de iPad kunnen ze uiteindelijk Milo programmeren.

Lego WeDo
Met Lego WeDo leren kinderen programmeren op visuele wijze. Ze worden aangemoedigd om hun grenzen op creatief gebied te verleggen, onderzoek te doen, te ontwerpen en hun ideeën te delen met leeftijdsgenoten. En dit alles met een doos legostenen en de programmeermogelijkheden van de iPad. Tijdens Lego WeDo kunnen de kinderen lessen volgen of vrij bouwen om zo de mogelijkheden van het programmeren te ontdekken.

21e-eeuwse vaardigheden
De maatschappij verandert door technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Een gevolg is bijvoorbeeld dat meer mensenwerk wordt gedaan door machines. En bij steeds meer werk worden computers en ICT gebruikt. Werk verandert, functies veranderen. Kinderen hebben 21-eeuwse vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn.

FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden.

Over Bibliolab
Bij Bibliolab kunnen kinderen meer leren over wetenschap en techniek. Met de workshop Lego WeDo leren kinderen een probleem te analyseren en op te lossen door goed in 'stapjes' te denken: een probleem in kleinere stukken opdelen en daar oplossingen voor verzinnen, om zo het hele vraagstuk op te lossen. Deze werkwijze is multi-inzetbaar en goed toepasbaar op vakken als rekenen en wiskunde.

Kaarten voor Lego WeDo zijn €5,- en te verkrijgen via de bestel knop of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek. Er is plaats voor maximaal 10 kinderen, vol = vol.

Koop een kaart voor Lego WeDo

Datum : Woensdag 16 september 2020
Aanvang : 15:00 tot 17:00 uur
Locatie : FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen
Entree : €5,=

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bibliotheek
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top