Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Adm. Financiële Advisering Kafa

Hinder Elburgerbrug 21 september tot en met 10 oktober

Donderdag 17 september 2020
Hinder Elburgerbrug 21 september tot en met 10 oktober
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Van maandag 21 september tot en met zaterdag 10 oktober start de provincie met de aanvullende werkzaamheden aan de Elburgerbrug. Tijdens deze werkzaamheden blijft een rijstrook open voor het wegverkeer. Ook fietsverkeer kan gebruik maken van de brug. De scheepvaart kan tijdens vaste bloktijden de brug passeren.

De werkzaamheden zijn een vervolg op de werkzaamheden begin september. Toen werd echter geconstateerd dat de schade aan de betonnen tussenlaag groter was dan voorzien en aanvullende werkzaamheden noodzakelijk waren. Het was niet mogelijk om dat gelijk aan te pakken. Het gaat om werkzaamheden aan de aanbruggen en dat zijn de brugdelen voor en na het brugval.

Hinder wegverkeer
Er is nu voor gekozen om tijdens de werkzaamheden 1 rijstrook open te houden voor verkeer terwijl op de andere rijstrook gewerkt wordt. Het verkeer uit beide richtingen kan om en om de brug passeren.

Verkeersregelaars zijn tijdens spitstijden aanwezig om het verkeer te regelen. Buiten de spits regelen verkeerslichten het verkeer.

Bloktijden voor scheepvaart
Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt de brug van maandag 21 september tot en met zaterdag 10 oktober 2020 bediend tijdens bloktijden. De bloktijden zijn van 06.00 tot 07.00 uur, 12.00 uur tot 13.00 uur en van 18.00 uur tot 22.00 uur. Scheepvaart met een doorvaarthoogte tot 5,40 meter kan de brug wel passeren. Meld u maximaal één uur van tevoren telefonisch aan bij de bediencentrale via 0320 – 767 610. Aanmelden is noodzakelijk omdat de bediencentrale niet automatisch zicht heeft op wachtende schepen.

Tegenvaller door extra werkzaamheden
Van 31 augustus tot en met 4 september stonden werkzaamheden gepland omdat de asfaltlaag los lag van de betonnen tussenlaag. Het asfalt zou opnieuw aangebracht worden. Tijdens de werkzaamheden is echter naast de schade aan de asfaltlaag ook aanzienlijke schade aan de betonnen tussenlaag geconstateerd. Op basis van proefboringen voorafgaande aan de werkzaamheden kwam dit beeld niet naar voren.

De reparatie van de betonnen tussenlaag vereist een compleet nieuwe laag mortel -totaal 22.000 kilo- die geproduceerd moet worden en arbeidsintensief is om aan te brengen. Ook moet er rekening gehouden worden met strikte verwerkingsvoorschriften en droogtijden. Hierdoor was het niet mogelijk om de werkzaamheden in dezelfde week uit te voeren en is besloten een nieuwe periode in te plannen. Om verdere beschadiging van de aanbruggen te voorkomen en de veiligheid van weggebruikers te kunnen blijven garanderen, moeten de extra werkzaamheden voor de winter worden uitgevoerd.

Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 19.8 °C
  • 0.0 mm
  • 21.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2020 Voetbalpoule
BHZNet EK2020 Voetbalpoule BHZNet EK2020 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top