Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Bewoners De Tas gaan voor zonnepanelen

Dinsdag 22 september 2020
Bewoners De Tas gaan voor zonnepanelen
Foto: Oost Flevoland Woondiensten

BIDDINGHUIZEN - Zonnepanelen op De Tas voor het collectieve elektraverbruik, daar hoefden de bewoners van het appartementencomplex in Biddinghuizen niet lang over na te denken. Maandag 21 september startte NOOTER Technische Installaties B.V. in opdracht van Oost Flevoland Woondiensten (OFW) met de werkzaamheden.

In totaal worden er 160 zonnepanelen geplaatst op de platte daken van het appartementencomplex. Ze worden in Oost-Westopstelling aangebracht, zodat ze optimaal elektriciteit opbrengen. De zonnepanelen zijn bedoelt voor elektriciteitsopbrengst voor de collectieve elektravoorziening, zoals verlichting in de galerijen, de lift en het centrale pomphuis voor de individuele warmtepompen in de appartementen. Hiermee gaan de bewoners vijf euro per maand besparen op de servicekosten. De totale werkzaamheden duren ongeveer anderhalve week.

Stapsgewijs meerdere complexen
OFW vindt het belangrijk om naast woningen, ook appartementencomplexen te voorzien van zonnepanelen. Niet alleen voor het milieu, maar juist ook om de woonlasten voor huurders te verlagen. Zo gaat OFW stapsgewijs zonnepanelen aanbrengen op andere appartementencomplexen, daarbij wordt naast de ligging ten opzichte van de zon, eerst gekeken naar gebouwen met het meeste elektraverbruik. Het volgende appartementencomplex dat op de planning staat, is De Regenboog.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top