Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Bewoners De Tas gaan voor zonnepanelen

Dinsdag 22 september 2020
Bewoners De Tas gaan voor zonnepanelen
Foto: Oost Flevoland Woondiensten

BIDDINGHUIZEN - Zonnepanelen op De Tas voor het collectieve elektraverbruik, daar hoefden de bewoners van het appartementencomplex in Biddinghuizen niet lang over na te denken. Maandag 21 september startte NOOTER Technische Installaties B.V. in opdracht van Oost Flevoland Woondiensten (OFW) met de werkzaamheden.

In totaal worden er 160 zonnepanelen geplaatst op de platte daken van het appartementencomplex. Ze worden in Oost-Westopstelling aangebracht, zodat ze optimaal elektriciteit opbrengen. De zonnepanelen zijn bedoelt voor elektriciteitsopbrengst voor de collectieve elektravoorziening, zoals verlichting in de galerijen, de lift en het centrale pomphuis voor de individuele warmtepompen in de appartementen. Hiermee gaan de bewoners vijf euro per maand besparen op de servicekosten. De totale werkzaamheden duren ongeveer anderhalve week.

Stapsgewijs meerdere complexen
OFW vindt het belangrijk om naast woningen, ook appartementencomplexen te voorzien van zonnepanelen. Niet alleen voor het milieu, maar juist ook om de woonlasten voor huurders te verlagen. Zo gaat OFW stapsgewijs zonnepanelen aanbrengen op andere appartementencomplexen, daarbij wordt naast de ligging ten opzichte van de zon, eerst gekeken naar gebouwen met het meeste elektraverbruik. Het volgende appartementencomplex dat op de planning staat, is De Regenboog.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 18.9 °C
  • 9.0 mm
  • 11.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top