Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Kinderboekenweekfeest in bibliotheek

Donderdag 24 september 2020
Kinderboekenweekfeest in bibliotheek
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Op woensdagmiddag 30 september gaat de landelijke Kinderboekenweek van start. Tijdens deze week vinden er allemaal activiteiten plaats in FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen. Het thema van dit jaar is geschiedenis en alle activiteiten sluiten hierbij aan.

En toen?
Tijdens de Kinderboekenweek wordt er teruggegaan in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Kinderen kunnen spannende verhalen lezen over ridders, zich verplaatsen in oorlogstijd of van alles te weten komen over de Oudheid.

Startmiddag
Op woensdagmiddag 30 september vanaf 14.00 uur starten de activiteiten. In verband met corona ziet de Kinderboekenweek er iets anders uit dan normaal. Binnen in de bibliotheek is een klein aanbod van activiteiten waarvoor je een toegangskaartje nodig hebt.

Woensdag 30 september
Schrijf mee met Anneke Eising 9+
15.00 tot 16.00 uur
"Wil jij een verhaal schrijven over vroeger? Een verhaal over je opa of oma bijvoorbeeld of juist een met dappere ridders, koningen en veldslagen? Anneke Eising leert jou hoe je je lezer meeneemt de geschiedenis in."

Woensdag 7 oktober
Voorlezen 4-6 jaar
14.00 tot 15.00 uur en 15.00 tot 16.00 uur

"Ga je met ons mee de geschiedenis is? We hebben een aantal speciale voorlezers uitgenodigd die je meenemen terug in de tijd."

Oudhollandse spelletjes en sport t/m 12 jaar
14.00 tot 16.00 uur
Voor deze activiteit is geen kaartje nodig.

"Sjoelen, steltenlopen of andere spelletjes die je opa en oma vast ook nog gespeeld hebben. Doe je mee?"

Donderdag 8 oktober
Spel 'Tijdreis je wijs' 7-10 jaar
15.30 tot 16.30 uur

"In twee teams ga je de strijd aan om de titel 'Beste tijdreiziger'. Een tijdreiziger weet alles over de geschiedenis, of zoekt dit op in boeken of met de iPad. Via 15 verschillende momenten in de geschiedenis gaan we op zoek naar de antwoorden op vragen als; Hoe oud is de oudste boom? Bestaat het Monster van Loch Ness echt? Geloof jij in UFO's? Ook gaan we lekker dansen op een vulkaan, ons verkleden met wc-papier en knutselen!"

Speurtocht en Doe-boek
"Haal het boekje 'Tijdreizen', een soort 'vakantie-doe-boek' met opdrachten, puzzels en spellen. Let op, op is op! Ook hebben we tijdens de hele Kinderboekenweek een stickerspeurtocht bij het boek 'Hadden de Grieken al raketten' van Govert Schilling op het programma staan. Ook kun je meedoen aan een kleurwedstrijd of de boekenruil via de 'ruil je eigen boek'-kast. Kom dus naar de bibliotheek en reis gezellig mee!"

Over de Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek wordt ieder jaar georganiseerd door stichting CPNB om het bij kinderen te bevorderen. Tijdens deze week worden er door het hele land activiteiten georganiseerd en krijgen lezers bij aanschaf van een kinderboek in de boekhandel het gratis geschenk.

Dit jaar is het thema geschiedenis onder de titel En toen? Het geschenk is geschreven door Arend van Dam en Mylo Freeman schrijft en illustreert het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

Kinderboekenweek 2020 is van 30 september t/m 11 oktober.

Inschrijven kan via flevomeerbibliotheek.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bibliotheek
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top