AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Drieduizend huishoudens ontvangen envelop met geur van xtc-lab

Dinsdag 6 oktober 2020
Drieduizend huishoudens ontvangen envelop met geur van xtc-lab
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Bij zo'n drieduizend huishoudens in het buitengebied van Flevoland valt deze week een envelop in de bus met daarin de geur van een xtc-lab. De kraskaart die deze xtc-lucht afgeeft is onderdeel van een informatiepakket gericht op het opsporen en tegengaan van ondermijnende criminaliteit.

Ondermijnende criminaliteit is de vermenging van de onderwereld met de bovenwereld en komt in het buitengebied van Flevoland steeds vaker voor. Te denken valt aan criminelen die agrariërs onder druk zetten om leegstaande schuren ter beschikking te stellen voor een wietplantage of xtc-lab.

Criminaliteit raakt uit het zicht
"Het buitengebied van Flevoland is een groot, uitgestrekt gebied. Lokale overheden kunnen door de omvang en uitgestrektheid niet altijd en overal toezicht houden," zo schrijven de betrokken partijen.

Ze zijn verenigd in de Veiligheidscoalitie Midden-Nederland. Daaraan doen gemeenten en politie mee, maar ook landbouworganisatie LTO Noord. Steeds vaker treft de politie drugslabs en hennepkwekerijen aan in loodsen. Ook vinden drugsafvaldumpingen plaats in de natuur.

De envelop die bij de drieduizend huishoudens in de bus valt moet mensen bewust maken van signalen die wijzen op criminele activiteiten. Naast de xtc-geurkaart zit er bijvoorbeeld informatie in over verdachte situaties en bevat het de contactgegevens van Meld Misdaad Anoniem.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top