Flevolamb Flevolamb
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Dit is een artikel van uitvaartverzekering.nl

Grafkosten regio Biddinghuizen lopen sterk uiteen

Dinsdag 6 oktober 2020
Grafkosten regio Biddinghuizen lopen sterk uiteen
Foto: Redactie BHZNet.nl

Dit is een artikel van uitvaartverzekering.nl

De keuze voor begraafplaats heeft een grote invloed op de uiteindelijke kosten voor de begrafenis. De grafkosten kunnen namelijk fors verschillen per regio. Dat geldt zeker voor de regio Biddinghuizen.

Volgens een rondgang van Uitvaartverzekering.nl zit er meer dan 1.000 euro verschil in de kosten voor eenzelfde graf.

Algemeen graf
Bij de gemeentelijke begraafplaats aan de De Wissel in Dronten kost een algemeen graf 1.212 euro voor een looptijd van 10 jaar. Dit is een graf dat de nabestaanden van de overledene niet zelf op naam krijgen, maar dat op naam van de begraafplaats blijft staan. Het gaat verder om twee of drie personen die in het graf begraven worden. De eigenaar van de begraafplaats bepaalt wie dat zijn.

Toch kunnen de kosten voor dit type graf een stuk lager. Zo betaalt men in het nabijgelegen Zeewolde slechts 809 euro. Lelystad is daarentegen juist duurder: maar liefst 1.699 euro. Ruim het dubbele van de prijs in Zeewolde.

Eigen graf
Mensen die liever een graf op naam willen met een langere looptijd kunnen kiezen voor een 'eigen graf'. Ook voor dit type graf lopen de kosten sterk uiteen in Biddinghuizen en omgeving.

In Dronten kost een eigen graf met een looptijd van 20 jaar, en voor één persoon, 3.563 euro. Dat is ruim 1.000 euro meer dan 20 kilometer verderop in Lelystad, waar de grafkosten voor dit type graf op 'slechts' 2.475 euro liggen. Ook Zeewolde is met 2.448 euro fors goedkoper. In Kampen, ten oosten van Dronten zijn de kosten wel vergelijkbaar: 3.533 euro voor één persoon. De looptijd ligt hier echter wel 10 jaar langer.

Uitvaartverzekering
Wie zich na zijn/haar dood wil laten begraven, doet er verstandig aan om de dekking van de uitvaartverzekering te vergelijken voor de grafkosten die de begraafplaats in rekening brengt. Het zou jammer zijn als nabestaanden moeten bijbetalen, omdat de uitkering niet toereikend is.

Cijfers: grafkostenmeter Monuta


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.4 °C
  • 0.0 mm
  • 14.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top