Adm. Financiële Advisering Kafa
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

'JaJa'-sticker komt er voorlopig niet

Vrijdag 23 oktober 2020
'JaJa'-sticker komt er voorlopig niet
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De 'JaJa'-sticker komt niet op Drontense brievenbussen. Een meerderheid van de gemeenteraad voelde niets voor het plan van Danieke van Baal van GroenLinks.

De sticker is bedacht om de hoeveelheid papier die voor onder meer reclame-folders wordt bedrukt, terug te dringen. Nu kan je met een 'Nee-Nee' of 'Nee-Ja' sticker aangeven dat je bepaalde folders niet wil ontvangen. Als het aan GroenLinks ligt krijg je straks alleen nog folders als je daarvoor kiest met de 'Ja-Ja'-sticker.

Kosten
De invoering van de sticker brengt kosten met zich mee. Verschillende fracties hikten daar tegenaan, vooral omdat de afvalstoffenheffing volgend jaar fors omhoog gaat. Daarnaast lopen er in andere gemeenten nog juridische procedures, aangespannen door de folderbranche. Uitgevers zijn niet blij met de sticker, omdat hun krant of folder dan moeilijker wordt verspreid.

Ook verwonderden diverse raadsleden zich over de timing van het voorstel. Begin volgend jaar wordt er gesproken over een nieuw afvalbeleidsplan en dat is volgens hen het moment om over het eventueel invoeren van de sticker te praten. GroenLinks wil het onderwerp nu volgend jaar weer op de agenda zetten.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top