Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Snelteststraat Biddinghuizen woensdag open

Dinsdag 27 oktober 2020
Snelteststraat Biddinghuizen woensdag open
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - In sneltreinvaart is een bedrijfspand aan de Noorderbaan 59 in Biddinghuizen omgevormd tot een commerciële locatie voor sneltesten. Sneltestuitslag.nl, een bedrijf van Flevolandse ondernemers Shafiq Yari en Henk Slump, opent dan de deuren, zodat mensen hier sneltesten kunnen laten afnemen.

Vorige week vrijdag werd de eerste locatie 'Noordoostpolder' geopend in Bant, vlak aan de A6. Vandaag opende 'Locatie Overijssel' in Zwolle en morgen opent dus 'Locatie Flevoland' in Biddinghuizen. Slump Catering & Events, één van de bedrijven achter de onderneming, houdt zich normaal bezig met het organiseren en cateren van feesten en partijen en heeft hiermee voorlopig een manier gevonden het personeel aan het werk te houden. "Vanaf maart zijn we na de corona-uitbraak druk bezig geweest om veertig man personeel in dienst te houden en te detacheren bij andere bedrijven. Een deel van ons personeel kan nu aan de slag in de coronateststraten", laat eigenaar Henk Slump weten in een interview in de Stentor.

Betaalde sneltest
Nadat vorige week vrijdag het nieuws bekend werd, waren de reacties wisselend. Deels werd het initiatief toegejuicht, omdat ondernemers hiermee snel hun personeel kunnen laten testen om zo ziekteverzuim te verkorten. Ook werd het feit dat de straat in Biddinghuizen komt als positief gezien, omdat er daarmee nagenoeg geen reistijd is voor inwoners. Deels was er ook kritiek onder inwoners, omdat het een betaalde teststraat is en omdat de prijs te hoog zou zijn. Momenteel kent Flevoland drie teststraten van de GGD, in Almere, Lelystad en Emmeloord. Bij klachten kan daar gratis een test worden aangevraagd.

Sneltest inplannen
Via de website Sneltestuitslag.nl kan een afspraak worden ingepland voor de locatie Biddinghuizen. Tussen 8.00 uur en 20.00 uur is er ieder uur ruimte voor 30 personen, waarbij er maximaal 5 personen per 10 minuten ingepland kunnen worden. Tijdens het maken van de afspraak, kan er een tijdsvak worden gekozen en kan direct betaald worden. De uitslag van de sneltest is met een code die wordt verstrekt via dezelfde website op te vragen. Bij een positieve test moet dit alsnog worden doorgegeven aan de GGD.

U vindt de sneltestlocatie aan de Noorderbaan 59, naast/tegenover Mayley's Snekplek en tegenover Wilsor Kunstharsen.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 3.7 °C
  • 2.4 mm
  • 7.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top