Adm. Financiële Advisering Kafa
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

UWV voorziet opnieuw toename aantal uitkeringen

Donderdag 29 oktober 2020
UWV voorziet opnieuw toename aantal uitkeringen
Foto: UWV - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Uitkeringsinstantie UWV voorziet een toename van het aantal WW-uitkeringen en een afname van het aantal vacatures in 2021 in Flevoland. In de zomermaanden stabiliseerde het aantal uitkeringen nog, met zelfs een daling in augustus en september. Daar komt nu verandering in, denkt het UWV. Vooral de coronacrisis heeft een flinke impact op de arbeidsmarkt.

Het aantal WW-uitkeringen in Flevoland steeg tot nu toe met bijna 25 procent in vergelijking met vorig jaar. Landelijk gezien nam het aantal WW-uitkeringen met bijna 20 procent toe. Het aantal online vacatures nam met ruim 22 procent af. Het werkloosheidspercentage in de provincie is in september opgelopen tot 3,6 procent. Dat was eind 2019 nog 2,8 procent.

Flex-krachten baan kwijt
Vooral werkgevers en werknemers in de horeca, schoonmaak, detailhandel, de economisch-administratieve sector en de uitzendbranche hebben het zwaar, volgens het UWV. Dat komt onder meer door de overheidsmaatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In deze sectoren werken vaak veel jongeren met flex- of uitzendcontracten. Hierdoor raken zij veelal als eerste hun baan kwijt. Voor werkzoekenden uit deze sectoren zal het op korte termijn moeilijk zijn om in hun oude sector of functie terug te keren, voorspelt het UWV.

Omscholen naar een andere functie kan een mogelijkheid zijn om de kansen op werk te vergroten. In de zorg, openbaar bestuur of in het onderwijs is de vraag nog relatief groot.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Werk
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek UWV
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top