AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

UWV voorziet opnieuw toename aantal uitkeringen

Donderdag 29 oktober 2020
UWV voorziet opnieuw toename aantal uitkeringen
Foto: UWV - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Uitkeringsinstantie UWV voorziet een toename van het aantal WW-uitkeringen en een afname van het aantal vacatures in 2021 in Flevoland. In de zomermaanden stabiliseerde het aantal uitkeringen nog, met zelfs een daling in augustus en september. Daar komt nu verandering in, denkt het UWV. Vooral de coronacrisis heeft een flinke impact op de arbeidsmarkt.

Het aantal WW-uitkeringen in Flevoland steeg tot nu toe met bijna 25 procent in vergelijking met vorig jaar. Landelijk gezien nam het aantal WW-uitkeringen met bijna 20 procent toe. Het aantal online vacatures nam met ruim 22 procent af. Het werkloosheidspercentage in de provincie is in september opgelopen tot 3,6 procent. Dat was eind 2019 nog 2,8 procent.

Flex-krachten baan kwijt
Vooral werkgevers en werknemers in de horeca, schoonmaak, detailhandel, de economisch-administratieve sector en de uitzendbranche hebben het zwaar, volgens het UWV. Dat komt onder meer door de overheidsmaatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In deze sectoren werken vaak veel jongeren met flex- of uitzendcontracten. Hierdoor raken zij veelal als eerste hun baan kwijt. Voor werkzoekenden uit deze sectoren zal het op korte termijn moeilijk zijn om in hun oude sector of functie terug te keren, voorspelt het UWV.

Omscholen naar een andere functie kan een mogelijkheid zijn om de kansen op werk te vergroten. In de zorg, openbaar bestuur of in het onderwijs is de vraag nog relatief groot.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Werk
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek UWV
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top