Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Teakhouten meubelen PolderTEAK

St Jansdal schaalt op vanwege toename coronapatiënten

Dinsdag 3 november 2020
St Jansdal schaalt op vanwege toename coronapatiënten
Het Kort Verblijf in Lelystad, waar het ziekenhuis vijf dagen per week zoveel mogelijk planbare operaties gaat doen.
Foto: St Jansdal

BIDDINGHUIZEN - Ziekenhuis St Jansdal maakt extra bedden gereed voor de opvang van coronapatiënten. Dit heeft gevolgen voor de overige zorg en de personele inzet. Het leidt ertoe dat vanaf maandag 2 november op locatie Harderwijk geplande operaties worden geannuleerd of, indien mogelijk, worden verzet naar locatie Lelystad.

Relinde Weil, voorzitter Raad van Bestuur: "Het uitstellen van deze planbare operaties op de locatie in Harderwijk is ontzettend vervelend voor onze patiënten. Zij wachten vaak al langer op een ingreep. Maar dit is nu onvermijdelijk om de urgente zorg, zoals spoedzorg en oncologie te kunnen laten doorgaan. Hier houden we het gebruikelijke aantal OK's in Harderwijk voor beschikbaar."

Daarnaast gaat het ziekenhuis de OK's en het Kort Verblijf in Lelystad maximaal inzetten. Relinde: "Dat betekent dat we daar vijf dagen per week zoveel mogelijk gaan opereren. Daar doen we bijvoorbeeld liesbreuk- en galblaasoperaties en heup- en knievervangingen. Zo kunnen we gelukkig een belangrijk deel van onze geplande operaties blijven doen en hoeven patiënten niet onnodig lang te wachten." Het kan dus voor patiënten betekenen dat hun operatie gepland stond in Harderwijk, maar dat de operatie nu plaats gaat vinden in Lelystad.

Het ziekenhuis neemt contact op met de patiënten waarvan de operaties niet door kunnen gaan of worden verzet naar Lelystad. Zij hoeven dus niet zelf contact op te nemen. De afspraken op de poliklinieken worden vooralsnog niet beperkt.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
Adverteerder in de rubriek Ziekenhuis St Jansdal
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top