Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Adm. Financiële Advisering Kafa

Probleembrug verdient aandacht van Flevoland en Gelderland

Dinsdag 10 november 2020
Probleembrug verdient aandacht van Flevoland en Gelderland
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Flevoland en Gelderland moeten samen plannen maken voor de verbinding tussen Dronten en Elburg. Dat vindt Maroeska Veldkamp van de ChristenUnie uit Elburg. De huidige brug is niet meer van deze tijd en vraagt volgens raadslid Veldkamp om vernieuwing.

De brug tussen Dronten en Elburg zorgde eerder dit jaar geregeld voor flinke vertragingen en files. Het verkeer had ook flink last van onderhoudswerkzaamheden die uitliepen. De laatste maand zijn er geen problemen geweest.

"Volgend jaar komt er weer overlast vanwege onderhoudswerk. We moeten blijven lobbyen voor een toekomstbestendige oplossing voor de Elburgerburg", zegt Veldkamp. "Het gaat geld kosten, welke oplossing je ook kiest. Er is dan wel een plan nodig. Zodat je ook weet hoeveel geld je nodig hebt." Maroeska Veldkamp roept Flevolandse en Gelderse raadsleden op te blijven lobbyen bij de provinciebesturen, voor een betere oeververbinding tussen beide gemeentes.

Aquaduct
Een van de oplossingen die genoemd worden, is een aquaduct. De provincie Flevoland vindt dat vooralsnog te duur. Zij verwacht dat de Elburgerbrug weer jaren mee kan na het onderhoud van volgend jaar. De Gelderse provincie lijkt het vooral te zien als een verantwoordelijkheid van Flevoland. "We liggen schijnbaar te ver weg van de beide provinciehuizen om de verkeersproblemen hier serieus onder de aandacht te krijgen. Maar dit pareltje in de middle of nowhere verdient dat wel", zo besluit Veldkamp.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top