Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Gevolgen vuurwerkverbod voor carbidschieten nog onduidelijk

Donderdag 12 november 2020
Gevolgen vuurwerkverbod voor carbidschieten nog onduidelijk
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Mocht er een landelijk vuurwerkverbod komen, dan is nog onduidelijk wat dit voor Flevolandse carbidschieters betekent. De Veiligheidsregio zegt de landelijke lijn te volgen en verwacht dat er pas volgende week duidelijk wordt wat er rond de jaarwisseling wel en niet kan worden toegestaan.

De Veiligheidsregio IJsselland, waar onder meer Kampen en Zwolle onder vallen, liet woensdag weten dat carbidschieten daar ook bij een vuurwerkverbod kan doorgaan. IJsselland beschouwt carbid niet als vuurwerk en denkt dat het goed mogelijk is om binnen de geldende coronamaatregelen met carbid te schieten. Ook de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland zegt binnen de nu geldende coronabeperkingen de traditie van carbidschieten te zullen toestaan.

Wat is carbidschieten?
Bij carbidschieten wordt een brokje carbid natgemaakt en in een melkbus of andere bus gestopt. In die bus ontstaat vervolgens een gas, dat via een klein gaatje wordt aangestoken. Er volgt dan een luide explosie en de deksel van de bus, of een bal, wordt weggeschoten.

Carbidschieten is in het noorden en oosten van het land erg populair, maar er wordt rond de jaarwisseling ook op verschillende plaatsen in Flevoland geschoten.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Oud en Nieuw
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top