Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Miljoenensteun voor culturele en creatieve sector

Dinsdag 17 november 2020
Miljoenensteun voor culturele en creatieve sector
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Flevolandse gemeenten krijgen in totaal 3,26 miljoen euro van het Rijk voor culturele instellingen in hun gemeente, die door het coronavirus zijn getroffen. Het geld voor de lokale culturele infrastructuur was in augustus al aangekondigd; maandag kwam minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met de definitieve verdeling.

Ze heeft voor alle gemeenten in Nederland 150 miljoen euro beschikbaar gesteld. Het geld maakt deel uit van het tweede steunpakket voor de culturele en creatieve sector.

De steun is nodig omdat deze sector door het coronavirus veel te lijden heeft. Onlangs nog moesten alle instellingen voor twee weken de deuren noodgedwongen sluiten. De financiële nood neemt daardoor toe. Volgens de minister behoort de cultuursector tot de zwaarst getroffen bedrijfstakken. Gemeenten worden geacht de lokale en regionale infrastructuur van (pop-)podia, gezelschappen, bibliotheken, musea, kunst- en cultuureducatie, beeldende kunstinstellingen, filmtheaters, amateurkunstinstellingen en festivals te ondersteunen.

De verdeling van het geld is gebaseerd op de uitgaven van de gemeenten aan culturele instellingen in 2019. De minister gaat ervan uit dat het extra geld ook daadwerkelijk wordt ingezet op de plekken waar de cultuursector het hardst getroffen is. De gemeenten hoeven geen verantwoording aan het Rijk af te leggen. Zij krijgen het geld in december overgemaakt.

 bedrag in euro's
Almere2.096.823
Dronten144.421
Lelystad558.972
Noordoostpolder316.484
Urk82.072
Zeewolde62.815
Totaal3.261.587


Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland biedt het kabinet steun aan de culturele en creatieve sector. Voor dit en volgend jaar is in twee pakketten 1,62 miljard euro beschikbaar gesteld.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Meerpaal
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.9 °C
  • 0.0 mm
  • 18.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top