Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Eeuwigheidszondag bij Protestantse Gemeente

Woensdag 18 november 2020
Eeuwigheidszondag bij Protestantse Gemeente
Eeuwigheidszondag van een eerder jaar
Foto: Protestantse Gemeente Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De laatste zondag voor Advent wordt Eeuwigheidszondag genoemd, dit jaar is dat op 22 november. Op deze zondag gedenkt de Protestantse Gemeente de mensen van de gemeente die het afgelopen (kerkelijk) jaar zijn overleden. Hun naam wordt genoemd en er wordt een kaars aangestoken. "Voor een beetje licht in het verdriet," vertelt dominee Margriet van de Bunt.

Voorafgaande aan de kerkdienst op deze zondag is het gebruikelijk voor ieder die dat wil om een kaarsje aan te steken in herinnering aan iemand of iets. Omdat dat dit jaar niet kan, is er de mogelijkheid om (anoniem) een briefje in de bus te doen bij Parksingel 69 met daarop voor wie of wat u het kaarsje aan wilt steken.

"Wij steken dan het kaarsje voor u aan in de dienst van 22 november," legt ds. Van de Bunt uit. U kunt dit doen tot en met zaterdag 21 november.

"Stil staan en gedenken is belangrijk. Zeker in deze tijd nu we vooral op afstand verbonden moeten zijn. En samen mogen we via Eeuwigheidszondag uitzien naar Advent," besluit dominee Van de Bunt.

De dienst op 22 november begint om 10:00 uur en is te volgen via kerkdienstgemist.nl/stations/110/events. Voor deze dienst kunt u zich niet aanmelden. De beschikbare plaatsen zijn gereserveerd voor de naasten, die hiervoor een uitnodiging hebben ontvangen.

's avonds Taizé-viering
In de avond organiseert de Protestantse Gemeente een Taizé-viering in De Voorhof. Deze begint om 19:00 uur en wordt uitgezonden via kerkdienstgemist.nl. Wilt u aanwezig zijn? Aanmelden kan tot vrijdag 18:00 uur via aanmelden@pgbiddinghuizen.nl. U hoort dan uiterlijk zaterdagmorgen of er plaats is.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Kerk
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 10.2 °C
  • 0.0 mm
  • 11.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top