Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

FitStap een nieuw beweegprogramma in Biddinghuizen

Zondag 22 november 2020
FitStap een nieuw beweegprogramma in Biddinghuizen
Foto: Theo Tangelder / Fysiotherapiedebank

BIDDINGHUIZEN - Op woensdag 2 december start FitStap in Biddinghuizen. Gecertificeerde FitStap coach Peter Duvekot helpt de deelnemers om zich vitaler, fitter en gezonder te voelen. Of je nu al een basisconditie hebt of niet. Of je gezond bent of rekening moet houden met een beperking. FitStap is leuk én haalbaar!

FitStap is een nieuw, uniek beweegprogramma opgezet door de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Het doel van FitStap is dat deelnemers zich in twaalf weken (weer) fit en vitaal voelen. Daarbij is niet alleen voldoende beweging belangrijk. Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lichaam staat centraal.

De deelnemers trainen gedurende het programma één keer per week in een groep, onder begeleiding van FitStap coach Peter Duvekot. Tijdens de trainingen is er – naast beweging – ook aandacht voor voedingskennis, motivatie/coaching en cognitieve fitness. Daarnaast trainen de deelnemers twee keer in de week zelfstandig. Deze momenten kunnen zij zelf inplannen.

Ook gaan de deelnemers aan de hand van opdrachten en tips actief in de weer met het aanpassen van hun leefstijl.

Via een gratis app worden de deelnemers gemotiveerd en hebben ze contact met elkaar en met de coach. Naast fysieke bijeenkomsten vindt er dus ook online, interactieve ondersteuning plaats. Het verkrijgen van inzicht, vergroten van het zelfvertrouwen, laagdrempeligheid, haalbaarheid en plezier staan bij FitStap voorop.

FitStap coach Peter Duvekot is 43 jaar en vader van 3 tieners. Biddinghuizen mag hij inmiddels 6 jaar zijn woonplaats noemen, nadat hij uit de stad erheen was gevlucht. De overgang van een stad naar een dorp was voor Peter best een grote. Dit was niet in de laatste plaats door de ruimte en de prachtige natuur die hij in de omgeving is gaan ontdekken. Peter werkt op dit moment onder andere als praktijkmanager bij fysiotherapie de Bank in Biddinghuizen en Swifterbant. In deze praktijk komen vaak mensen die beperkt zijn in hun mogelijkheden om aan sport te doen. Ook komen er genoeg mensen die wel (meer) zouden willen bewegen, maar niet goed weten hoe ze hiermee moeten beginnen. De sportschool is voor hen vaak net een stap te ver, maar op de bank blijven zitten kan eigenlijk ook niet meer. Peter was er zelf ook zo één.

Aanmelden
Het 12 weken durende programma FitStap kost €129,00. Aanmelden kan via https://www.fysiotherapiedebank.nl/fitstap. Op deze website vind je ook meer informatie over FitStap.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
Adverteerder in de rubriek Gezondheidszorg
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top