Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Teakhouten meubelen PolderTEAK
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Politie Midden Nederland komt 250 agenten tekort

Dinsdag 24 november 2020
Politie Midden Nederland komt 250 agenten tekort
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De politie in de regio Midden Nederland komt zo'n 250 agenten tekort. Dat zegt de burgemeester van Dronten, Jean Paul Gebben. Onder Midden Nederland vallen naast Flevoland ook de provincie Utrecht en de Gooi en Vechtstreek.

Eén van de belangrijkste oorzaken van het personeelstekort is volgens Gebben het feit dat er de afgelopen jaren veel politiemensen met pensioen zijn gegaan. Dat is overigens een landelijk probleem. Ook bij andere politieregio's zijn er flinke tekorten.

"Er is een landelijke lobby om 3800 extra fte aan politie te krijgen", zo licht Gebben toe. "We moeten als Midden Nederland zorgen dat we daar een zo groot mogelijke hap van krijgen." Het getal van 250 laat zich volgens Gebben niet eenvoudig per gemeente uitsplitsen.

De burgemeester van Dronten noemt het versneld opleiden van mensen of het vergroten van de opleidingscapaciteit als ingrepen om het tekort op te lossen. Al gaat dat wel een tijd duren. "Zo'n opleiding duurt een paar jaar. Dus voordat je het ingelopen hebt ben je wel een paar jaar verder."

Volgens Gebben is het niet zo dat de basispolitiezorg door het tekort in gevaar komt. "Maar het is wel schipperen om te kijken: wat kunnen we daarnaast nog meer."

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top