AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Adm. Financiële Advisering Kafa
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Helft van de Flevolanders ervaart ook positieve effecten coronamaatregelen

Donderdag 26 november 2020
Helft van de Flevolanders ervaart ook positieve effecten coronamaatregelen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Zo'n 55% van de Flevolanders heeft ook iets positiefs overgehouden aan de coronamaatregelen. Dat blijkt uit onderzoek van Citisens, in opdracht van de provincie Flevoland.

Ruim 7.200 Flevolanders lieten via een online enquête hun mening horen over verschillende onderwerpen rondom corona. Veel respondenten lieten weten door de maatregelen beter tot rust te komen en meer tijd te hebben om te klussen of te tuinieren.

De provincie wilde graag weten hoe Flevolanders de coronamaatregelen ervaren en wat voor impact het op hun dagelijkse leven heeft. Ook werd de respondenten gevraagd hoe ze de toekomst voor zich zien. Ruim de helft van de Flevolanders verwacht bijvoorbeeld dat corona over een jaar nog steeds invloed heeft op hoe er vakantie gevierd wordt en hoe ontmoetingen verlopen.

Het onderzoek heeft een aantal resultaten ook per gemeente uitgesplitst en heeft die vergeleken met het Flevolandse gemiddelde. Daaruit bleek dat Almeerders meer dan gemiddeld spanningen in de eigen wijk of buurt ervaren vanwege de coronamaatregelen. Ook vinden ze vaker dat de onveiligheid in de buurt is toegenomen.

Vooral Drontenaren en inwoners van Noordoostpolder hebben aangegeven dat de coronacrisis voor hen ook positieve gevolgen heeft. Als verklaring daarvoor zeggen ze vaak dat het de gelegenheid biedt om tot rust te komen, doordat veel verplichtingen wegvallen.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top