Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Flevolamb Flevolamb

Diverse activiteiten kerken rond kerst

Dinsdag 8 december 2020
Diverse activiteiten kerken rond kerst
Foto: Protestantse gemeente Biddinghuizen - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Vanuit de kerken van De Voorhof in Biddinghuizen zijn er de komende weken diverse activiteiten voor het dorp. Zo maken zij dit jaar in samenwerking met diverse dorpsbewoners een live adventskalender om het licht te delen.

Het licht van kerst ontluikt zich in het dorp
Ruim 20 gedecoreerde ramen zijn er vanaf 11 december in Biddinghuizen te bewonderen. Bij Zaaiviool 11 (en vanaf 11 december ook als download via pgbiddinghuizen.nl) vindt u een plattegrond waarmee u de ster kunt volgen en op zoek kunt gaan naar lichtpuntjes in het dorp. Er is tevens een zoekkaart die meegenomen kan worden, om er zeker van te zijn dat u alle ramen gevonden heeft (zelf zorgen voor een pen). De deelnemende ramen zijn te herkennen aan een ster met een nummer die corresponderen met de plattegrond. Uiteraard kunt u de route helemaal zelf inplannen wanneer het u uitkomt of dat u hem in bijvoorbeeld twee delen loopt.

"Via deze weg nodigen we zowel jong als oud(er) uit om op zoek te gaan naar deze lichtpuntjes en samen met ons kerst te doen ontluiken; dit kan dagelijks tussen 9:00 en 19:00 uur, u wandelt op uw eigen tijdstip. Wij wensen u veel lichtpuntjes onderweg!" laat de organisatie weten.

20 december is de kerk geopend
Op zondag 20 december zal De Voorhof in Biddinghuizen geopend zijn tussen 16:00 en 20:00 uur. "Er is gelegenheid om een kaarsje aan te steken of bijvoorbeeld bij de kerststal te kijken," laten de organisatoren weten. Andere jaren gebeurde dit tijdens de jaarlijkse winterfair in het dorp.


Advent in de kerken van De Voorhof
Het komende weekend is het derde Advent. In deze Adventstijd is iedereen van harte uitgenodigd om mee te vieren en op deze manier ook toe te leven naar het feest van Kerst. Het thema wat gevolgd wordt is: "Ga maar in mijn schoenen staan". In het weekend van derde Advent wordt in de schoenen van Jozef gestaan.

Diensten meebeleven
Alle kerkdiensten uit de Voorhof zijn te zien via kerkdienstgemist.nl.

In de Voorhof geldt op dit moment dat er maximaal 30 personen aanwezig kunnen zijn in een dienst. Tevens geldt er een mondkapjesplicht. Wilt u een dienst bijwonen? Dan kunt u zich hiervoor aanmelden tot vrijdag 18:00 uur:

Parochie: marjodobbe@hotmail.com of 06-47841090
Protestantse Gemeente: aanmelden@pgbiddinghuizen.nl of 06-38230298

Vermeld de datum, het aantal personen, uw naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Protestantse Gemeente en Bonifatius Geloofsgemeenschap

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Kerk
Adm. Financiële Advisering
Kafa
Adverteerder in de rubriek Kerst
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top