Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Nieuwe reeks zitdanslessen start in januari

Donderdag 10 december 2020
Nieuwe reeks zitdanslessen start in januari
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Vanaf maandag 4 januari kunnen dansliefhebbers weer starten met een cursus Zitdans. Deze cursus is geschikt voor mensen die van dansen houden, maar af en toe wat extra steun nodig hebben. De cursus wordt op maandag van 13.45 tot 14.45 uur in het Koetshuis gegeven.

Dansen is voor iedereen. "Jong of oud, man of vrouw, super fit of een lichamelijke beperking, het maak echt niets uit. Iedereen kan meedoen tijdens mijn lessen", vertelt Moniek Goffree. "Onze jarenlange danservaring heeft ons geleerd dat dans enorm kan bijdragen aan het welzijn van mensen. Daarom hebben wij ons verdiept in dansen voor mensen die in het reguliere dansaanbod niet hun weg kunnen vinden", aldus Moniek Goffree, dansdocente bij dansschool De Meerpaal. "Het is mooi om te zien hoe iedereen geniet van het bewegen en de muziek en dat ze, ondanks hun beperking, soepeler worden en meer vertrouwen krijgen in zichzelf."

Indrukwekkend
Dansdocent Moniek Goffree heeft enkele jaren geleden een intensieve docenttraining gevolgd bij de organisatie Switch2Move van Andrew Greenwood, die een methode ontwikkelde waardoor iedereen kan dansen. Deze methode is goed geschikt voor mensen met onder andere Parkinson, Reuma en MS. "Wat we tijdens de training hebben meegemaakt is enorm indrukwekkend. Mensen die, ondanks hun ziekte, fitter worden en opeens bepaalde bewegingen weer kunnen maken. Natuurlijk zal de ziekte niet overgaan, maar door deze vorm van dansen krijg je op een laagdrempelige manier toch de beweging die je nodig hebt. Iedereen danst zoals hij of zij wil: zittend of staand, met eigen mogelijkheden en eigen creativiteit. Het belangrijkste is dat iedereen zich veilig voelt tijdens de les en plezier heeft in wat we samen doen."

Kijk voor meer informatie op https://www.meerpaal.nl/cursus/zitdans/.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Meerpaal
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top