Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Flevolamb Flevolamb
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Provincie populair onder inbrekers

Donderdag 10 december 2020
Provincie populair onder inbrekers
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Inbrekers oefenden vorig jaar vooral in Flevoland hun beroep veel uit. Dat blijkt uit de Risicomonitor Woninginbraken van het Verbond van Verzekeraars. De provincie staat in vergelijking met andere regio's bovenaan wat betreft aantal claims voor woninginbraken: 100,2 per 10.000 huishoudens.

De monitor laat verder zien dat vooral de feestdagen nog altijd heel populair zijn bij het dievengilde. Uit claims bij verzekeraars blijkt dat het risico op een inbraak tijdens Kerst, oud en nieuw en Koningsdag ruim 50 procent hoger ligt dan op een gemiddelde 'normale' dag.

Zorgen
"De piek tijdens de feestdagen blijft, dat baart ons zorgen", zegt Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond. De jaarlijkse monitor toont aan dat het aantal inbraakclaims in december veruit het hoogst is. Gemiddeld kwamen er de afgelopen vier jaar in die maand 7.121 claims binnen bij verzekeraars. Dat is bijna twee keer zoveel als in de 'veiligste' maand juni.

Omdat veel mensen vanwege het coronavirus en de maatregelen dit jaar thuis zullen blijven rond de feestdagen, verwacht Weurding wel dat het aantal woninginbraken in 2020 relatief lager zal uitvallen.

Aantal claims gedaald
Het aantal claims voor woninginbraken daalde vorig jaar met 0,7 procent ten opzichte van 2018. Het zou kunnen dat dit komt doordat huiseigenaren zich meer bewust zijn van het inbraakrisico en betere preventiemaatregelen nemen. Ook de politie en gemeenten hebben de laatste jaren meer ingezet op de aanpak van de inbraakproblematiek, meldt het Verbond van Verzekeraars.

Het aantal inbraakclaims daalde vorig jaar in de provincie Limburg het sterkst met 13,9 procent. In Gelderland was de grootste toename: 7,5 procent.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 19.0 °C
  • 0.0 mm
  • 21.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2020 Voetbalpoule
BHZNet EK2020 Voetbalpoule BHZNet EK2020 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top