Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

GGD Flevoland: kijk uit voor coronaoplichters

Dinsdag 22 december 2020
GGD Flevoland: kijk uit voor coronaoplichters
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De GGD Flevoland waarschuwt voor oplichters die via een sms geld proberen af te troggelen. In de sms wordt gemeld dat de ontvanger positief is getest op corona. In het bericht staat ook een link waarop moet worden geklikt zodat de testuitslag in te zien is. De ontvanger wordt vervolgens naar een website geleid waarop naar DigiD-gegevens wordt gevraagd.

De GGD raadt ontvangers aan om het bericht direct te verwijderen want 'de GGD geeft NOOIT een testuitslag via sms', zo waarschuwt de organisatie.

Het is de zoveelste poging van oplichters om de coronacrisis te misbruiken. Eerder werd een sms verstuurd waarin een verzoek stond om de CoronaMelder te downloaden terwijl die app nog niet beschikbaar was. Het ministerie van VWS waarschuwde daarvoor.

Ook werd een sms gestuurd met de mededeling dat iemand op een locatie is geweest waar veel besmettingen gemeld werden. Het ging vermoedelijk om een eerste aanzet om in een later stadium een poging tot telefonische oplichting te ondernemen, zo was te lezen op de site van het tv-programma Opgelicht.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
Adverteerder in de rubriek Gezondheidszorg
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top