Adm. Financiële Advisering Kafa
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

RIVM: bijna 2500 Flevolanders in één week tijd positief getest

Dinsdag 22 december 2020
RIVM: bijna 2500 Flevolanders in één week tijd positief getest
De commerciële snelteststraat in Biddinghuizen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Flevoland is opnieuw een van de veiligheidsregio's met de hoogste besmettingsgraad van het land. Per 100.000 inwoners zijn de afgelopen week ruim 538 nieuwe besmettingen geconstateerd. Dat is een forse stijging ten opzichte van vorige week.

Toen waren het er bijna 400 per 100.000. Alleen in Limburg-Noord, Twente en Gelderland-Midden waren er naar verhouding deze week meer positieve tests onder inwoners. Dit blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM die dinsdag zijn bekendgemaakt.

Drie overleden
De afgelopen week zijn drie inwoners van Flevoland overleden aan COVID-19. Het gaat om twee mensen uit Lelystad en één inwoner van Zeewolde. Ook werden minimaal 15 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen vanwege een ernstig verloop van COVID-19.

Opnieuw weekrecord aantal positieve coronatests
Het aantal nieuwe geregistreerde coronabesmettingen in Flevoland is de afgelopen week fors toegenomen ten opzichte van de week ervoor. 2.496 inwoners van de provincie werden de afgelopen week positief getest. Dat zijn er bijna 750 meer dan in de week ervoor. En net als de twee vorige weken is dat een weekrecord. In vijf van de Flevolandse gemeenten was er een stijging te zien. Alleen op Urk bleef het aantal redelijk stabiel. De hardste stijging vond plaats in Zeewolde. Daar waren meer dan drie keer zoveel besmettingen als een week eerder.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top