Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Voorzichtig afschalen reguliere zorg St Jansdal

Woensdag 23 december 2020
Voorzichtig afschalen reguliere zorg St Jansdal
Foto: St Jansdal

BIDDINGHUIZEN - Het Landelijk Netwerk Acute Zorg heeft dinsdag laten weten dat alle niet-kritieke planbare reguliere zorg in ziekenhuizen en zelfstandige klinieken stopgezet moet worden. Dit om zorgmedewerkers vrij te spelen voor de toenemende COVID-zorg. Om de acute en covid-zorg te kunnen blijven bieden, moet ook ziekenhuis St Jansdal alles op alles zetten en keuzes maken.

"De sterke toename van het aantal coronapatiënten in het St Jansdal is voelbaar", geeft bestuursvoorzitter Relinde Weil aan. "Dit zorgt helaas wederom voor een grote druk op onze zorgmedewerkers. Het is een zware tijd, waarin wij met elkaar opnieuw voor een enorme opgave staan. Op de IC liggen acht coronapatiënten, waarmee de maximale IC-capaciteit is bereikt. Met daarnaast veel coronapatiënten is ook de cohortafdeling vol. Daarnaast is de spoedeisende hulp zwaar belast."

Om de COVID-zorg en de acute zorg te kunnen blijven leveren, is het noodzakelijk om in het ziekenhuis de komende tijd bepaalde zorg voorzichtig en weloverwogen af te schalen. Het gaat hierbij vooral om geplande operaties. De acute spoedzorg, zoals verloskunde, vaat- en oncologische zorg, gaan wél gewoon door. Of het verantwoord is om zorg uit te stellen, wordt per patiënt zorgvuldig beoordeeld door de behandelend arts. Door het afschalen van de geplande zorg komen handen vrij, die heel hard nodig zijn voor de acute zorg.

Het ziekenhuis neemt telefonisch contact op met de patiënten waarvan de operaties, poliklinische afspraken of onderzoeken worden geannuleerd. Patiënten kunnen ervan uitgaan dat hun afspraak doorgaat als zij geen bericht hebben gehad. Aan patiënten het dringende verzoek om niet zelf contact op te nemen met het ziekenhuis.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
Adverteerder in de rubriek Ziekenhuis St Jansdal
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top