Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Adm. Financiële Advisering Kafa
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Kostersechtpaar viert eerste kerst zonder kerk

Woensdag 23 december 2020
Kostersechtpaar viert eerste kerst zonder kerk
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het was voor oud-koster Henk Potgieter uit Biddinghuizen hard werken maar wel het hoogtepunt van het jaar; kerst! Voor het eerst in 34 jaar zitten hij en zijn vrouw rond kersttijd thuis. Normaal zouden ze nu hard aan het werk zijn om de Protestantse kerkgemeente De Voorhof in Biddinghuizen tiptop in orde te maken voor de belangrijkste christelijke feestdag van het jaar. Maar De Voorhof werd afgelopen zomer gesloopt, waardoor er ook een einde kwam aan hun loopbaan als koster bij de gemeente.

"Het is klaar, we waren nog niet klaar maar het is wel klaar in ieder geval. Het is gewoon zo gelopen. Het is nog wel een gemis natuurlijk. Dat je nu ook niet aan het werk bent, die drukke weken voor kerst. Dat is wel heel bijzonder. We hebben nog een beetje fantoompijn, maar het slijt en gaat wel steeds beter", aldus Potgieter.

Onvrede
Het kostersechtpaar woonde normaal gesproken de weken voorafgaand aan het kerstfeest zowat in de kerk. Omdat er in de kerk twee kerstbomen stonden, stond er thuis niets. En dat leidde soms tot onvrede bij de kinderen van het echtpaar. "Ze hebben het kerkgebouw wel eens vervloekt", aldus Potgieter.

Het deel in De Voorhof van de Protestantse Gemeente Biddinghuizen is gesloopt, de Protestantse gemeente heeft het deel van de de Rooms-katholieke Bonifatius Geloofsgemeenschap gekocht. Dit is verbouwd, en beide kerken houden hun vieringen vanuit deze deze kerkzaal.

Deze kerst is er overigens geen kerstdienst in de kerk. Vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen in Nederland zijn er alleen online diensten. Alle kerkdiensten uit De Voorhof zijn te zien via de website Kerkdienstgemist.nl.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Kerk
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
Adverteerder in de rubriek Voorhof
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top