AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Twee gemeenteleden overleden na corona-uitbraak bij online dienst

Maandag 4 januari 2021
Twee gemeenteleden overleden na corona-uitbraak bij online dienst
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Zeker tien leden van de Protestantse Gemeente in Biddinghuizen zijn in december besmet geraakt met corona toen ze in de kerk opnames maakten voor een kerkdienst. Twee mensen zijn inmiddels overleden aan de gevolgen van de ziekte.

Volgens Jan Klopman, de voorzitter van de Kerkenraad, bleek na de opnames in De Voorhof dat één aanwezige was besmet met corona. "Daarna zijn tien gemeenteleden ziek geworden, ik zelf ook." Het overlijden van de twee gemeenteleden is zondagmorgen tijdens de dienst voorgelezen. Klopman zegt dat iedereen zich verslagen voelt dat een avondje opnemen voor de kerk zo'n impact heeft.

De dienst werd op 15 december opgenomen omdat de kerk had besloten vanwege de lockdown zeker tot en met 17 januari alleen nog online diensten te houden. Volgens Klopman zijn bij de opnames alle coronamaatregelen gevolgd. Het was ook niet de eerste keer dat een dienst werd opgenomen.

De Protestantse Gemeente blijft voorlopig online diensten aanbieden maar er zullen nog minder mensen bij de opnamen aanwezig zijn.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top