Flevolamb Flevolamb
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Teakhouten meubelen PolderTEAK
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Dit is een artikel van 24webvertising.nl

Met nieuwe tradities 2021 in

Woensdag 6 januari 2021
Met nieuwe tradities 2021 in
Foto: Pexels.com / rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van 24webvertising.nl

Lastig om na zo'n raar jaar vol vertrouwen het nieuwe jaar tegemoet te gaan? Neem dan de Deense traditie over en spring het jaar in. Of geef een wenscadeau aan degene die je lief zijn. Oh en ook de kleur ondergoed dat je draagt tijdens de jaarwisseling, kan jou geluk brengen.

Dit jaar geen feesten, geen rondje door de buurt of samen vuurwerk afsteken. Geen hand en drie zoenen en geen Nieuwjaarsduik in Scheveningen. Wat wel vraag je je misschien af. Gelukkig zijn er nog genoeg (buitenlandse) tradities die coronaproof zijn en nog eens heel leuk. De leukste op een rijtje.

Spring letterlijk 2021 in
Dit jaar geen Nieuwsjaarsduik en dus vervangen we het nieuwe jaar "induiken" vervangen door het Deense "het jaar inspringen". In Denemarken is het namelijk al jaren de traditie om net voor middernacht op een stoel te gaan staan en om er klokslag 12 er vanaf te springen (het nieuwe jaar in). Bij gebrek aan een stoel springen de Denen ook wel gewoon zo in de lucht. Een makkelijke traditie die je dus overal kunt doen.

Een stapje verder
Is het springen niet genoeg zekerheid voor jou om je wensen te uiten maar wil je het ook niet te extreem aanpakken? Dan hebben de Mexicanen hun bijzondere traditie voor jou. Zij geloven er namelijk in dat de kleur van het ondergoed dat je tijdens de jaarwisseling draagt, je wensen laat uitkomen. Wil je komend jaar wat meer financiële armslag dan doe je er goed aan om gele lingerie te dragen. Ben je op zoek naar een nieuwe liefde, dan kies je liever rood. En wit staat voor gezondheid, iets dat we ook wel kunnen gebruiken. Helaas zegt de traditie niets over het combineren…

Wens het met een cadeautje
Wil jij de wensen van of voor degene die je lief zijn laten uitkomen. Dan is de "wenscadeautraditie" jouw op het lijf geschreven. Bij deze nieuwe traditie geef je elkaar om middernacht een cadeautje waarmee je de wens voor de ander uitspreekt. Wens jij dat je samen met je partner weer kunt gaan reizen, dan geef je een reistas of toilettas cadeau. Eastpak rugzakken staan voor mooie cijfers of geslaagde examens. Een zakelijke Burkely laptoptas of mooie pen voor succes in het werk en de mooie Ted Baker tas voor meer sociaal leven en uitjes. Op de Super Dry Sale vind je nog meer betaalbare ideeën.

Zeg het met muziek
Nog een nieuwe traditie die ook geschikt is als je online met elkaar oud en nieuw viert is de liedjes traditie. Je kunt een thema kiezen zoals wensen voor het komend jaar, het jaar afsluiten of iets dat centraal staat in de vriendschap. Het idee is dat je een liedje kiest voor elkaar jouw wens of verhaal vertelt. Om beurt stuur of draai je een liedje. Een playlist maken is ook een goed idee. Of je er toelichting bij geeft is aan jullie. Een mooie sfeervolle avond is in elk geval gegarandeerd.

Grieks of Deense geluksscherven
We kennen het borden gooien van de Grieken maar wist je dat ook de Denen graag met servies gooien. Ze doen dat op 31 december en voor of tegen het huis van de buren. Hoe meer scherven je op de mat vindt, hoe meer geluk je zal krijgen in het nieuwe jaar. We raden je wel aan daarbij even een briefje bij de buren in de bus te doen, anders kan het jaar wel eens heel anders dan bedoeld beginnen.

108 maal de bel luiden
In Japan luiden ze in de boeddhistische tempels rond middernacht 108 keer de bel. Deze 108 staan voor de 108 zonden die ze in Japan kennen. Bij elke keer de bel luiden wordt een zonde vergeven. De Japanners geloven er in dat na 108 keer de bel gehoord te hebben, hun zonden vergeven zijn en ze met een schone lei het nieuwe jaar mogen beginnen.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.2 °C
  • 0.0 mm
  • 12.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top