AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Eerste zorgverleners St Jansdal krijgen vaccinatie tegen COVID-19

Donderdag 7 januari 2021
Eerste zorgverleners St Jansdal krijgen vaccinatie tegen COVID-19
IC verpleegkundige Yolanda Mensink krijgt als eerste medewerker van St Jansdal het vaccin van BioNtech/Pfizer tegen COVID-19 toegediend.
Foto: St Jansdal

BIDDINGHUIZEN - Ziekenhuis St Jansdal begint vandaag met het vaccineren van medewerkers die in de frontlinie staan van de COVID-zorg. De allereerste prik ging in de arm van IC-verpleegkundige Yolanda Mensink.

Op verzoek van de ziekenhuizen heeft minister Hugo de Jonge van VWS een beperkt aantal vaccins vervroegd beschikbaar gesteld voor medewerkers op de intensive care, de spoedeisende hulp, de COVID-afdeling en de ambulance. Omdat er in deze ronde onvoldoende vaccins zijn, gaan deze alleen naar medewerkers op kritische afdelingen in moeilijk vervangbare functies. St Jansdal wil er namelijk alles aan doen om deze teams qua bezetting op sterkte te houden.

Yolanda Mensink kreeg deze middag als eerste St Jansdaller de prik van verpleegkundige Betty Bronger. Hierop volgde een applaus van de aanwezigen. Yolanda: "Het is heel fijn dat ik nu gevaccineerd ben. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor de mensen om mij heen. Ik kijk ernaar uit dat ik eindelijk mijn kinderen en kleinkinderen weer mag knuffelen!"

"Het is nog wel even de vraag of er voldoende vaccins beschikbaar zullen zijn. Dat hangt onder andere af van het aantal medewerkers dat zich wil laten vaccineren en het aantal vaccins dat wij geleverd krijgen. We zijn echter blij dat we een start kunnen maken", zegt Leonie Boven, lid van de raad van bestuur. "De druk op onze zorg en de medewerkers is hoog. Om al onze patiënten de juiste zorg te kunnen blijven geven, is het beschikbaar krijgen en op de been houden van voldoende medewerkers onze grootste uitdaging. De vaccinaties tegen COVID zijn enorm effectief en nodig om uit deze crisis te komen."

Onder de eerste selecte groep medewerkers is de animo voor het vaccin groot. Morgen en volgende week worden meer zorgmedewerkers ingeënt, die directe patiëntenzorg verlenen aan COVID-patiënten op de IC, SEH en de COVID-afdeling. Volgens de laatste planning van de overheid komen de overige medewerkers in het ziekenhuis vanaf het tweede kwartaal in aanmerking voor een vaccinatie.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
Adverteerder in de rubriek Ziekenhuis St Jansdal
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top