Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Adm. Financiële Advisering Kafa

Bibliotheken gaan mensen helpen met lastige overheidscommunicatie

Dinsdag 12 januari 2021
Bibliotheken gaan mensen helpen met lastige overheidscommunicatie
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Vestigingen van de FlevoMeer Bibliotheek krijgen een informatiepunt waar mensen terecht kunnen met vragen over bijvoorbeeld een lastige mail of brief van de overheid. Ook willen de bibliotheken zich meer richten op digitale interactie.

De plannen staan beschreven in de Beleidsvisie 2021-2024 van FlevoMeer Bibliotheek, die in Lelystad, Noordoostpolder, Dronten, Zeewolde en op Urk zit. Volgens directeur Jan Gommer waren er al plannen voor meer digitale interactie, maar heeft de coronacrisis sommige ontwikkelingen versneld. "Corona heeft gezorgd voor veel veranderingen, een deel zal blijvend zijn. We willen ons de komende jaren richten op meer digitale interactie met ons publiek. En dan niet alleen met e-books en luisterboeken, maar ook met platforms waar mensen elkaar ontmoeten."

Toegangspoort
De bibliotheek wil er ook zijn voor mensen die juist moeite hebben met digitale interactie. Daarom beginnen de bibliotheken met een 'informatiepunt digitale overheid'. "We willen een soort toegangspoort zijn naar de digitale overheid, voor mensen die er niet uitkomen." Voor het personeel zal dat ook nog het nodige aanpassingsvermogen vergen, denkt Gommer. "Een bibliotheekmedewerker moet straks weten hoe het lokale netwerk eruit ziet. Ze hoeven natuurlijk geen kenner te worden van bijvoorbeeld belastingzaken, maar ze moeten wel de weg weten." De bibliotheekmedewerkers die bij dit loket gaan werken worden hierin geschoold.

Het gebouw
Hoewel de bibliotheek zich steeds meer digitaal ontwikkelt, betekent dit volgens Gommer niet dat het gebouw in de toekomst zal verdwijnen. "De fysieke bibliotheek blijft hard nodig, de collectie is een belangrijke bron van informatie. Maar het gaat steeds meer om mensen, de vragen en de behoefte die hij of zij heeft. Daar gaan we vanuit onze kennis en expertise op inspelen."

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bibliotheek
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top