Flevolamb Flevolamb
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Grootschalige test vanwege 'gemiddeld karakter' gemeente en hoge testbereidheid

Woensdag 13 januari 2021
Grootschalige test vanwege 'gemiddeld karakter' gemeente en hoge testbereidheid
In Biddinghuizen opende onlangs een commerciële snelteststraat
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten is geselecteerd voor het grootschalig testen op corona, omdat het een gemiddelde gemeente is en omdat de testbereidheid van Flevolanders groot is. Dat heeft burgemeester Gebben woensdagochtend gezegd tijdens een online persconferentie. De burgemeester benadrukte ook dat er geen medische redenen zijn waarom er in Dronten duizenden inwoners zullen worden getest.

Minister Hugo de Jonge maakte dinsdagavond bekend dat Dronten een van de drie plekken in Nederland is waar een groot deel van de inwoners zal worden getest op corona. Bijzonder is dat ook mensen die geen klachten of symptomen hebben worden getest. Ook in de Rotterdamse wijk Charlois en in Bunschoten worden grootschalige testen gehouden. In Bunschoten is de besmettingsgraad erg hoog. Voor Charlois is gekozen mede vanwege de sporen die worden gevonden in het rioolwater.

Grootschalig
In Dronten zullen zo'n 20.000 inwoners van 10 jaar en ouder worden uitgenodigd om te worden getest. Dat is ongeveer de helft van het aantal inwoners. Mensen mogen zich ook zelf aanmelden. De GGD heeft er vertrouwen in dat veel mensen aan de test zullen meewerken. De testbereidheid in Dronten is net als elders in Flevoland groot, zei directeur Cees Verdam van de GGD.

Er is nog geen locatie voor het grootschalig testen bepaald. Volgens de GGD zou dit ook op de bestaande testlocatie kunnen. Daar worden op dit moment al tussen de 400 en 700 mensen per dag getest. Volgens de GGD zal mogelijk ook een mobiele testunit inzetten voor het afnemen van testen bij oudere inwoners.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top