AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Advies PKN: niet meer zingen in kerk na sterfgevallen Biddinghuizen

Donderdag 14 januari 2021
Advies PKN: niet meer zingen in kerk na sterfgevallen Biddinghuizen
Foto: Protestantse gemeente Biddinghuizen - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Het landelijk bestuur van de Protestante Kerk in Nederland (PKN) adviseert om voorlopig niet meer te zingen in de kerk. Aanleiding is de verlengde lockdown en de Britse variant van het coronavirus. Ook besmettingen in de kerk in Biddinghuizen spelen een rol. Daar zijn twee koorleden overleden aan de gevolgen van het virus. In totaal waren er 10 besmettingen in de kerk.

"Ik realiseer me heel goed dat deze boodschap bij velen hard aankomt. Ook in het moderamen (red. dagelijks bestuur) ervaren we pijn bij dit advies. Samenzang was al veel langer niet mogelijk, maar dat in diensten nu helemaal niet meer kan worden gezongen is echt heel verdrietig. Met elkaar verlangen wij intens naar het moment dat we als gemeente weer kunnen samenkomen", zegt Marco Batenburg van de PKN.

In een eerder advies van de PKN was het nog mogelijk om met maximaal vijf mensen te zingen. Het nieuwe advies geldt in ieder geval voor de komende vier zondagen. De lokale kerken mogen zelf bepalen of ze het dringende advies overnemen.

De katholieke kerk blijft het houden op maximaal vier koorzangers tijdens de mis.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top